Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj ozlijeđenih i dalje raste

NOVI NAPAD U TURSKOJ U eksploziji 6 mrtvih, ozlijeđeno najmanje 23 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U turskom gradu Dyarbaikir na jugoistoku zemlje došlo je do snažne eksplozije u kojoj je umrlo 6 osoba, a ozlijeđeno još najmanje 14 osoba.

Najmanje 14 osoba ozlijeđeno je u  napadu autobombom u četvrtak uoči posjeta turskog premijera Ahmeta Davutoglua ubijeno je šest policajaca i 23 osobe su ranjene u Diyarbakiru, najvećem gradu na jugoistoku Turske s kurdskom većinom, doznaje se od lokalnog sigurnosnog izvora.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Prema posljednjim informacijama šestero je ljudi smrtno stradalo, svih šest su policijski djelatnici. Eksplozija se dogodila u trenutku kada je prolazilo oklopno vozilo.

Kako javlja Reuters, napadnut je minibus koji je prevozio specijalne postrojbe Turske, a među ozlijeđenima ima civila i policajaca. Od 23 ranjenih najmanje 8 su policajci.

Snažna eksplozija je odjeknula blizu kolodovora, nekoliko kilometara od središta grada tijekom prolaska autobusa koji je prevozio policajce. Prema podacima lokalnih vlasti vozilo puno eksploziva eksplodiralo je nakon aktiviranja iz daljine.

Turske sigurnosne snage mjesecima vode velike operacije protiv kurdskih pobunjenika Radničke stranke Kurdistana (PKK) u nekoliko četvrti tog grada i na jugoistoku zemlje.

Dyarbaiki se nalazi na kurdskom jugoistoku zemlje koji je pogođen valovima nasilja otkako je propao prekid vatre između militantnom PKK i vladinih snaga. (Hina/M.G.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene