Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Savici

Eksplodirao stari parovod u zagrebačkoj Toplani: "Potrošači ovo neće osjetiti, nema prekida u opskrbi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplodirao je stari parovod u zagrebačkoj Toplani, ali nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca. Iz HEP-a poručuju da nema prekida u opskrbi toplinskom energijom jer se radi o parovodu koji se ne koristi.

Jedan građanin je u subotu ujutro, oko 9 sati, javio policiji da je čuo eksploziju u Toplani na Žitnjaku i da se urušio dimnjak.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Policija je alarmirala vatrogasce koji su izlaskom na teren utvrdili da nije bilo eksplozije ni urušavanja dimnjaka. Potvrdili su nam, međutim, da je eksplodirao stari parovod koji se više ne koristi. 

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili da se ne radi o ozbiljnom incidentu, već je para izašla pod pritiskom i prouzročila zvuk sličan eksploziji. Nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Iz HEP-a poručuju da ovaj događaj neće utjecati na potrošače. "Važno je naglasiti da nema prekida u opskrbi toplinskom energijom jer se radi o parovodu koji i nije bio u funkciji", rekla nam je Lidija Džaja, glasnogovornica HEP-a. 

Više službenih informacija zasad nema, pa tako još nije poznato što je uzrokovalo puknuće parovoda te kolika je šteta za HEP.

Neslužbene informacije kažu da je doeksplozije parovoda došlo zbog toga što su radnici HEP toplinarstva jutros pustili paru u taj parovod koji se trenutno ne koristi, no vjerojatno nisu otvorili jednu od drenaža na njemu. Doznajemo također da u eksploziji nitko nije ozlijeđen te da Toplana radi bez poteškoća. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene