Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nastavljaju rad

Jokić: 'Molimo da nas se razriješi s pozicije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekspertna radna skupina za provedbu Cjelovite kurikularne reforme izričito je ponovno zatražila da ih se razriješi s pozicije.

Boris Jokić jasno je kazao da on i ekspertna skupina koja radi na Kurikularnoj reformi želi razrješenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NATRAG NA FAKULTET Blaženka Divjak odlazi iz politike: "Građani očekuju da ministri budu političari s izbornim legitimitetom" Slika nije dostupna Novi udžbenici, tableti... Ministrica Divjak otkrila u koje će se razrede uvoditi novi kurikuli, odabrano 580 novih udžbenika za osnovne i srednje škole

Kaže da želi izvijestiti javnost da od veljače 2015. nisu imali pravo na honorar. Od 11. ožujka kada su imenovani od strane sadašnje Vlade, imali su pravo na naknadu, ali su je se neki odrekli.

Što se tiče probijanja rokova o kojima je danas na konferenciji za novinare govorio ministar Predrag Šustar kazao je kako nikakvi rokovi nisu probijeni. 'Stručna rasprava je završila 2. svibnja, a izvješaj smo trebali poslati mjesec danas nakon toga. Neki ne žele dostaviti dokument, učinit će to kad im se namire troškovi', rekao je Jokić.

Poručuje da su spremni pomoći onima koji će nastaviti ovaj proces. Zamolio je sve političke stranke da se proces reforme ne politizira.

'Građani i ljudi moraju biti uvijek ispred politike, Hrvatska može bolje', kazao je.

Dodaje kako je na reformi radila cijela Hrvatska, među kojima su bile i tri vjerske zajednice.

'Mi ne pozivamo na prosvjed, naš cilj je da uspije promjena hrvatskog obrazovanja', zaključuje.

Podsjetimo, ekspertna radna skupina je u srijedu, 25. svibnja dala neopozive ostavke obrazloživši svoj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar pozvao je danas Jokića i njegov tim da se vrate i završe započeti posao na reformi. Šustar je na konferenciji za novinare u Ministarstvu rekao da se kurikularna reforma nastavlja, a najavio na kraju procesa međunarodnu recenziju Cjelovite kurikularne reforme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene