Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto su ga ostavili da izgori u samici?

Ekskluzivno: Snimka iz zatvora prikazuje posljednje trenutke Bojanovog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjereno istražuje zašto nitko nije reagirao kada je izbio požar? Zašto je 25-godišnji mladić Bojan Bešić ostavljen da izgori u samici!?

Ekipa Provjerenog donosi ekskluzivnu snimku zatvorske nadzorne kamere koja prikazuje posljednje trenutke života 25-godišnjeg Bojana Bešića.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Bojan je zapalio gumenu sobu to jest samicu. Plamen se proširio, a pravosudni policajci nisu reagirali. Ugušio se, a tijelo je potom izgorjelo. Njegov brat Vedran Bešić prokomentirao je snimku koja ledi krv u žilama.

'Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. Htio je privući pažnju na sebe, da ga izvuku od tamo. I da ga pošalju na mjesto gdje su ga trebali poslati, da ga adekvatno u Zagreb u Svetošimunsku. Jasno se vidi da je imao vezane noge i ruke, s tim da su mu ruke iza leđa i jasno se vidi da, kad je to napravio, da je stajao u očekivanju da netko otvori vrata s tim da se više puta okreće i gleda u kameru s čuđenjem što nitko ne reagira. Ja sam čuo iz više izvora da kad je to zapalio, budući da je prije toga bila primjenjivana fizička sila jer su ga jedva savladali da ga dovedu dolje, neki zapovjednici su javili da je mali opet napravio problem. Koji problem? Sad je nešto zapalio i da su rekli pustite ga neka malo gori pa ćemo opet ući i izbatinati ga jer su mu tako htjeli stati na kraj', ispričao je njegov brat Vedran.

Dogodilo se to samo dva mjeseca prije nego što je trebao izaći na slobodu. Bojan Bešić je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci, služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka. Jesu li ga pravosudni policajci htjeli naučiti pameti kako je izjavio svjedok tog događaja koji tvrdi kako je čuo razgovor u hodniku?

Zašto nitko nije reagirao te pune dvije minute od kad je izbio požar? Zašto je ostavljen u samici da izgori? O ovom se slučaju u pulskom zatvoru, u gradu puno govori, a u javnosti vrlo malo zna.

Provjereno donosi detalje slučaja za koji 188 dana od kada se dogodio još uvijek nitko nije odgovarao!

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene