Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvod iz dnevnog prometa

EKSKLUZIVNO: Obersnel ima nove dokaze da je novac vraćen u proračun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li uplatnica na 98 milijuna hrvatskih dinara krivotvorina?

Naime, na uplatnici s puno nula nema obaveznog žiga, a objavljena je u neobaveznoj formi putem Facebooka. No, gradonačelnik Rijeke nudi nove dokaze. Vojko Obersnel danas nam je ekskluzivno predočio i izvod iz dnevnog prometa na dan uplate. Tvrdi da je to dokaz o povratu novca u gradski proračun.

Pročitajte i ovo Plastična ambalaža, ilustracija - 1 Nova europska uredba Stižu velike promjene: Tko više neće smjeti koristiti jednokratnu ambalažu za hranu i piće te što je s povratnom naknadom? Ana Knežević VODIČ KROZ SNIŽENJA U lovu na popuste: Znate li koja su prava potrošača?

Nakon objavljivanja uplatnice iz rujna 1992. posumnjalo se da je riječ o falsifikatu jer joj nedostaje žig tadašnjeg SDK. 'Ovdje je kopija tog dnevnog izvoda koja također potvrđuje da je na taj dan izvršena transakcija sa računa kriznog stožera u korist proračuna općine Rijeka', izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

>> Pogledajte račun koji pokazuje da je novac za nabavku oružja vraćen gradu Rijeci

U vrijeme naoružavanja Hrvatske u većini gradova i općina vladao je HDZ koji sada pokušava skrenuti pozornost s pravih ratnih profitera, kažu SDP-ovci koji smatraju da je riječki slučaj dokaz. 'Da je Rijeka i u ratu bila drugačija i da je Rijeka i SDP sredina koja se osjetno razlikuje od svih sredina u kojima je HDZ bio na vlasti gdje su novci nestajali u vrećama i crnim torbama i vjerojatno im se nikada neće ući u trag', rekao je zamjenik gradonačelnika Rijeke Željko Jovanović.

U gradu Rijeci razočarani su ponašanjem državnih institucija. Nitko još nije službeno zatražio uvid u dokumentaciju. 'Bez ikakvih provjera, dakle, isključivo na temelju jedne moram reći smiješne anonimne prijave krenulo se sa obavijesnim razgovorima. Po meni to izaziva jednu nesigurnost jer stvarno si čovjek može postaviti pitanje gdje je tomu kraj', rekao je Obersnel.

Linić ipak neće prijaviti Grbića

Prozvani bivši riječki gradonačelnik Slavko Linić, kaže, unatoč svemu neće dignuti kaznenu prijavu protiv ravnatelja policije Olivera Grbića. 'Mi se moramo kao Hrvatska pobrinuti da se maknu ljudi koji zloupotrebljavaju policiju, koji ruše ustavni poredak Republike, koji su krivi da poglavlje 23 nije završeno', rekao je Linić.

S riječkim slučajem izgleda otvorena je Pandorina kutija koja krije mnoge tajne iz ratnih devedesetih. A tko će u sukobu dviju najjačih hrvatskih stranaka izaći kao pobjednik, prepoznat će birači na sljedećim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene