Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Ive Sanadera

Ekskluzivno: 'Napad na Sanadera ne može ostaviti HDZ netaknutim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera, odgovorio je na intervju Vladimira Šeksa, koji je potpredsjednik HDZ-a ekskluzivno dao za Dnevnik nove TV.

'Ovo je opća kampanja protiv Ive Sanadera, mislim da ovo nije pametno. Nisam siguran da napad na bivšeg predsjednika HDZ-a  može stranku ostaviti netaknutom', rekao je odvjetnik Prodanović.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a Provjereno: Domovinski pokret - 1 Donosi Provjereno Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?"

Dodao je da ako kriminaliziraju bivšeg predsjednika stranke, jasno je da on ne može biti sam kriv. 'Ivo Sanader nema saznanja o crnim fondovima, ne zna tko je to radio, to nije bilo u njegovoj domeni', rekao je.

Odvjetnik Prodanović je rekao kako ne zne govori li Vladimir Šeks u svoje ime ili u ime stranke, no dodao je kako se u tim krugovima reagira po nekom uvjetovanom refleksu. 'Kada god se nešto dogodi negativno u HDZ-u, oni se sjete Ive Sanadera'. tvrdi.

Naglašava kako Vladimir Šeks govori na pamet jer uopće ne zna iskaz Ive Sanadera. 'Sanader nikoga ne tereti u iskazu. On jednostavno kaže da nema saznanja što se sve događalo u HDZ-u, da postoje drugi ljudi koji su bili u organizaciji i obavljali financijske stvari. Pa, ako se što dogodilo, oni znaju', rekao je Prodanović.

'Da se želi osvetiti, to bi učinio u svojem iskazu'

'Nitko mu ne treba držati ljestve jer on nije lopov. Vladimir Šeks nije konzistentan u svojoj logici, jer vjeruje prvom iskazu Branke Pavošević gdje ona tereti Sanadera, a skandalizira se na treći iskaz koje se navodno tereti HDZ' te to pripisuje nekoj podzemnoj aktivnosti Ive Sanadera , zaključuje Prodanović.

Pita se koji bi interes bio Ive Sanadera da sada podmeće stranci. 'On je, za razliku od Šeksa svjestan da kompromitiranje bilo kojeg rukovodioca HDZ-a znači i kompromitiranje njega, koji je godinama bio uspješan predsjednik stranke', zaključio je.

Odvjetnik Prodanović poručuje kako se Ivo Sanader bavi svojim sudskim postupcima, a najmanje ga sada brine politikanstvo od strane vlasti koja ga ne zanima. 'Da se Sanader želi osvetiti Sanaderu, to bi učinio u svojm iskazu, a ne podmetanjima iz trećeg korjena', zaključio je Prodanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene