Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviši optimizam u 15 mjeseci

EKSKLUZIVNO Naglo porasla potpora građana potezima Vlade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema rezultatima novog Crobarometra koji za Dnevnik Nove TV provodi Ipsos Puls u srpnju je optimizam među građanima Hrvatske bio najveći u posljednjih 15 mjeseci.

Srpanj je prvi mjesec u EU, a redoviti Crobarometar kojega objavljuje Dnevnik Nove TV, a koji je proveo Ipsos Puls na 971 ispitaniku, pokazuje značajni rast optimizma, ali i pad pesimizma smjerom kojim ide Hrvatska.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Rezultati ankete Što bi trebao napraviti Milanović ako želi biti premijer? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Miroslav Šeparović i Zoran Milanović Rezultati ankete Vjerujete li da će ustavni suci donijeti ispravnu odluku? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> EKSKLUZIVNO SDP se oporavlja, HDZ najjači u proteklih 12 mjeseci!

Trenutno 56,9 posto građana misli da zemlja ide lošim smjerom, a dobrim njih 32,6 posto. Kakvim smjerom Hrvatska ide ne zna 10,5 posto ispitanika. Ovo je najveći porast optimizma od travnja 2012., a istodobno najveći pad pesimizma u 15 mjeseci.

Vladini potezi prvi put bilježe značajan porast potpore i sada 38 posto građana podupire poteze Vlade. Ne podupire ih 54 posto, dok ne zna njih 8 posto. To je u posljednjih deset mjeseci najveći pad i najveći porast potpore Vladinim potezima.

Istraživanje pokazuje i kako bi školskim ocjenama građani ocijenili tri institucije - predsjednika, Vladu i Sabor. Predsjednik Ivo Josipović prema istraživanju prolazi s ocjenom 3,47, Vlada dobiva 2,52, a Sabor 2,18.  

Dnevnik Nove TV donosi i kako građani ocjenjuju stranke, ali i političke lidere zemlje. Tko je dobitnik, a tko gubitnik prvog mjeseca u EU doznajte u 19:15.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene