Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u HDZ-u

Kosor: Hebrang i Milinović se čude pred novinarima, na sjednici to nisu rekli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas novi nastavak prepucavanja u HDZ-u. Jadranka Kosor povukla je novi potez, a ekskluzivno doznajemo kako je Damir Mihanović večeras ponovno dao iskaz USKOK-u, a danas je dobio i policijsku zaštitu!

Nakon četverosatnog zasjedanja Nacionalnog vijeća HDZ-a, objavljeni su i zaključci s maratonske sjednice. Naime, Vijeće je donijelo 'Propisnik', kojima se reguliraju izborna pravila na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao ga na odgovornost Kajin traži Miletićevu ostavku zbog stanja u Uljaniku: "Pula i Istra nisu spremni za ovaj socijalni udar" Slika nije dostupna Uručena i promaknuća Svečana akademija povodom Dana pobjede, Krstičević: "Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu"

Ipak se neće birati po principu 'jedan član, jedan glas'

Ideja 'jedan član, jedan glas' nije prošla, obzirom da je 'Propisnikom' određeno kako svi kandidati imaju vremena do 5. svibnja u 12:00 sati za prikupljanje 400 potpisa podrške izbornih izaslanika. Izborni izaslanici će biti birani tajno, a njihova će imena biti objavljena na internetskim stranicama HDZ-a.

Iako su neki kandidati predlagali i međusobna sučeljavanja, taj je prijedlog također odbijen navodno, jer bi to bilo teško za organizirati. Isto tako, odlučeno je da se ni stranačke obljetnice neće posebno obilježavati prije unutarstrančakih izbora kako neki kandidati ne bi to 'zloupotrijebili' za osobnu kampanju.

Kandidati koji prikupe dovoljan broj potpisa imati će besplatno na raspolaganju stranačke prostorije, ali će sve ostale troškove kampanje, poput troškova putovanja, morati snositi sami.

Kosor je komentirala i raspuštanje stranačkog ogranka u Valpovu rekavši kako to odluka, zbog unutarstranačkih izbora, nije donijeta u 'najsretnije vrijeme', ali je 'donijeta prema statutu'.

Vladimir Šeks na početku sjednice 'obrušio' se na pojedine kandidate za predsjednika stranke koji su ga prozivali da je 'upetljan' u slučaj raspuštanja stranačkog ogranka u Valpovu. Šeks je optužbe odlučno odbacio te rekao da se primjerenije mora voditi unutarstranačka kampanja.

Isto tako predsjednica HDZ-a osvrnula se na današnju izjavu svog zamjenika Milinovića i člana Predsjedništva Hebranga kako su iznenađeni da, po tradiciji, nije bilo Predsjedništva prije Nacionalnog vijeća te da nisu dobili niti današnji dnevni red, kazavši kako 'se čude pred novinarima, ali to nisu rekli na sjednici'.

>> Damir Mihanović: Sumnjam u vjerodostojnost mailova Jadranke Kosor!

Kako je poznato, Jadranka Kosor jučer je na svojoj konferenciji za novinare podijelila mailove koje je, kako tvrdi, dobila od Damira Mihanovića, inače krunskog svjedoka protiv bvišeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. On pak sumnja u njihovu vjerodostojnost.

Priča je danas dobila novi zaplet budući da je bivši član HDZ-a dobio i policijsku zaštitu!

Podsjetimo, detalje o izvlačenju državnog novca i kako se stvarala korupcijska mreža iznio je i ključni USKOK-ov svjedok i nekadašnji član Uprave Croatia osiguranja. Damir Mihanović progovorio je javno i našao se i sam na meti. Tvrdi da prijete mu iz HDZ-a. Mihanović je pozvan prije tri godine na sastanak u Vladu. Za istim stolom, tada premijer Sanader, okupio je članove Uprava javnih i državnih poduzeća. U šarolikom društvu, bili su i šef Carine Barišić i tadašnji glasnogovornik Maček. Ukupno njih 18.

Sanader im je, tvrdi Mihanović, usmeno sugerirao i podijelio naputak da neka marketinške poslove ubuduće povjeravaju tvrtki Fimi Media, Nevenke Jurak.

I poslušali su ga, svi osim Mihanovića. U operaciji izvlačenja novca nije htio sudjelovati. No, čim je tajni poslovni plan razotkrio dobio je otkaz i ostao usamljen. Drugi su se direktori od namještanja poslova su se ogradili.'Ne znam zašto oni nisu potvrdili postojanje sastanka, niti u istrazi niti u javnosti', rekao je Mihanović.

Uz brojne telefonske prijetnje, jedan HDZ-ovac, član Predsjedništva, oštro ga je i upozorio. Krunski USKOK-ov svjedok o imenima ne želi govoriti. 'Rekao mi je da ću pokopati stranu svojim izjavama ukoliko otvorim priču o Fimi mediji, a dogodilo se upravo obrnuto. Lagao bih vam sada kada bi vam rekao da se ne bojim', rekao je Mihanović za Dnevnik Nove TV još u prosincu 2010.

Bivši član Uprave Croatia osiguranja danas je ponovno dobio policijsku zaštitu, uoči unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene