Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Adenskom zaljevu

Ekskluzivno: Kako smo se goloruki spasili od gusara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Adenskom zaljevu između Somalije i Jemena odvijala se prava drama hrvatske posade sa zadarskog tankera Donat. Brod su napali naoružani gusari, ali hrvatski pomorci, iako goloruki, uspjeli su se spasiti. Ekskluzivno za Novu TV kapetan Donata govori kako.

Petorica naoružanih gusara napala su Donat, najveći tanker zadarske plovidbe. Adenski zaljev između Somalije i Jemena uvijek je rizično područje, a jučer je bio poprište borbe divljih osvajača i tridesetočlane posade hrvatskog tankera. 'Oni su naoružani, a mi nismo i to je problem, oni mogu što hoće. Da mi imamo puške kao u ratu to bi bila druga stvar', rekao je Toni Dunatov, zapovjednik broda Donat.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Slika nije dostupna Zarobili 23 člana posade Gusari kod Benina oteli ciparski tanker

>> Hrvatski kapetan spasio kruzer od pirata

Gusari su nekoliko puta odlazili i vraćali se u blizinu zadarskog tankera. U javnost je procurila informacija kako je posadu broda spasila francuska flota koja se našla u blizini. Kapetan Donata opovrgnuo je tu informaciju. Kaže kako je njegova posada iako bez oružja sama sebi spasila živote.

'Mi smo se pripremili na način na koji smo mogli. S tim požarnim topovima špricali smo sa strane da ih malo ometemo. To što se Francuzi hvale da su nas spasili daleko je od istine', rekao je Dunatov. Francuzi su nakon toga uhitili već posrnule pirate iz Adena. Naoružani u malim čamcima, gusari se ne libe napasti 300 - metarske grdosije kao što je zadarski Donat. Hrabra posada već je na putu za Singapur gdje će u miru iskrcati sirovu naftu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene