Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV donosi

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Tko je pretekao Zorana Milanovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kukuriku koaliciji po najnovijem CROBAROMETRU, istraživanju koje provodi agencija IPSOS PULS, a ekskluzivno objavljuje Dnevnik NOVE TV, pada rejting!

Parlamentarni izbori bili su prije godinu dana, a odnosi snaga dviju najjačih stranaka nisu se znatnije promijenili. SDP u ovome trenutku podržava 29,1 posto ispitanika, dok HDZ njih 20,2 posto. Za SDP je to pad od 2 posto jer je lani u studenom osvojio 31 posto glasova. U padu je i HDZ. Sada ih podržava 20 posto ispitanika, a na izborima su dobili potporu 23 posto birača.

Pročitajte i ovo Mislav Bago, Valentina Baus i Dino Goleš NOVI CROBAROMETAR HDZ nedodirljiv, SDP s povijesno niskom podrškom. No i Vlada gubi potporu, a u zemlji raste pesimizam Crobarometar za travanj NOVI CROBAROMETAR HDZ i dalje najjača hrvatska stranka, ali Vladu i predsjednika države jedan bi podatak mogao zabrinuti

Od ostalih stranka najbolje stoje Laburisti s više od 10 posto potpore. Drugi ne bi prošli izborni prag. Nezavisnu listu Ivana Grubišića podržava 3 i pol posto ispitanika, slijedi ga HSS, HSP i HDSSB. SDP-ovi koalicijski partneri HSU je na 3 posto, a HNS na 2,2 posto. Ostali zajedno imaju više od 8 posto, dok je gotovo 13 posto ispitanika neodlučno.

Predsjednik Ivo Josipović najpopularniji je političar. Podržava ga 78 posto ispitanika. Premijera Zorana Milanovića podržava gotovo svaki drugi ispitanik, a Tomislava Karamarka njih 22 posto. Popularniji od premijera su šef laburista Dragutin Lesar, Ivan Grubišić i predsjednik sabora Josip Leko. 17 posto ispitanika pozitivan dojam ima o sada već bivšem prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću.

A kad se pogleda rad važnih državnih institucija, Vlada je nadomak prosječne trojke, predsjednik četvorke, a s jedva prolaznih 2 cijela 11 ocijenjen je rad Sabora. Da bi popravili dojam koji o njihovom radu imaju građani, saborski će zastupnici očito morati češće u klupe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene