Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE

Jesu li građani za davanje autocesta u koncesiju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IPSOS PULS je za Dnevnik Nove TV proveo istraživanje - jesu li građani za ili protiv davanja autocesta u koncesiju te misle li je li moguće preko 700.000 zahtjeva za legalizaciju riješiti u dvije godine.

Monetizacija ili davanje autocesta u koncesiju na 30 ili 50 godina plan je Vlade kako bi dobivenim novcem vratila kredite i smanjila državni dug. Procjena je da država može dobiti 3 milijarde eura čime bi vratila kredite iz prošlosti i smanjila javni dug.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Monetizacija ili koncesija, čini se, ipak se, ne sviđa građanima. Dnevnik Nove TV na uzorku od 600 ispitanika pokazuje da građani to ne žele.

Protiv monetizacije ili koncesije autocesta je 61,1 posto građana, a podržava je njih 30,3 posto, dok ne zna njih 8,6.

U Dnevniku Nove TV u 19:15 donosimo zašto građani ne žele da se autoceste daju u koncesiju, ali i što misle koliko će državi trebati da riješi jedan drugi problem - legalizaciju bespravne gradnje.

Ministrica Anka Mrak Taritaš u dvije godine najavljuje rješavanje preko 700.000 zahtjeva o bespravnoj gradnji. Je li to moguće završiti u dvije godine? Što misle građani donosimo u ekskluzivnom istraživanju u Dnevniku Nove TV u 19:15 koje je proveo IPSOS PULS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene