Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio za Novu TV

Ekskluzivno: Barišić tvrdi da je kolateralna žrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Carinske uprave, Mladen Barišić, kojeg se spominje da je s bivšim premijerom Sanaderom navodno namještao marketinške poslove za tvrtku svoje bliske prijateljice Nevenke Jurak, progovorio je ekskluzivno za Novu TV.

Odbacio je sumnje da se to HDZ-ovim članovima Uprava javnih i državnih poduzeća sugeriralo prije dvije godine na sastanku u Vladi. Ne boji se istrage, niti ga je, kaže, policija kontaktirala, a odluče li ga nakon micanja s mjesta stranačkog rizničara, smijeniti i u ravnateljstvu carine, prihvatit će to. Ne misli da mu je prijateljstvo sa Sanaderom naštetilo te tvrdi kako nije umiješan u navodne nezakonite radnje.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Istražuju se poslovi državnih tvrtki vezani za Sanadera

>> Kosorica potjerala i Sanaderovog prijatelja Barišića

'To odbacujem kao i špekulacije da sam u bilo kakav posao upetljan, ili namještanje, ili pomaganje u dobivanje poslova za FIMI Media', rekao je Barišić. 'Ovo što se događa, događa se temeljem ne znam kakvih saznanja, priča i toga, postao sam jednostavno kolateralna žrtva u toj cijeloj priči, i to je to', zaključio je Barišić.

Tko mu to smješta, ne otkriva, no uvjerava nas da se ne sjeća ni sastanka u Vladi, na kojem je navodno, po Sanaderovom naputku, dogovoreno da za sve poslove s najvećim državnim tvrtkama, bude odabrana upravo ona njegove bliske prijateljice, Nevenke Jurak. Barišića, za kojeg se spominje da je s mjesta šefa financija otpisan, jer je Sanaderov kadar, s bivšim predsjednikom Vlade veže dugogodišnje prijateljstvo.

Odlične odnose sa Sanaderom ne krije, niti ih se odriče. Iako mu, priznaje, afera u kojoj se spominje itekako šteti. 'Nema razloga da ne ostanem u odnosima, u kojima sam bio cijeloga života, u privatnim i prijateljskim odnosima', kaže Barišić. Ne boji se novih udaraca iz HDZ-a, ali niti da je micanje sa stranačkih dužnosti početak kraja njegove carinske karijere. 'Poštujem svaku odluku premijerke i predsjednice, i sve što ona donese, ja ću poštivati i izvršiti besprijekorno', dodaje Barišić i kaže kako se ne boji smjene te da će i nju prihvatiti, ako dođe do nje.

Policija, USKOK i Državno odvjetništvo, tvrdi, nemaju što tražiti na njegovoj adresi. No, pozovu li ga ipak na razgovor, spreman je na suradnju. O tome kako se punila stranačka blagajna HDZ-a, Barišić za sada šuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene