449528
449528
449528
449528
449528

U Savu istjecali naftni derivati, alarmirane službe

Ribočuvari Zajednice sportsko ribolovnih udruga iz Siska, uočili su u srijedu navečer na rijeci Savi, nizvodno od Siska, istjecanje naftnih derivata u rijeku te su alarmirali mjerodavne službe, a iz sisačke Rafinerije potvrdili su kako im je puknuo cjevovod.

 
 
 
 
Rafinerija Sisak (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Rafinerija Sisak (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

"Budući da nismo znali iz koje tvrtke potječe zagađenje, alarmirali smo sve mjerodavne službe, pa su na mjestu ekološkog incidenta očevid obavili vodopravni inspektor i policija. Ubrzo smo provjerom kod predstavnika tvrtki koje djeluju na tom području, ustanovili da onečićenje potječe iz Rafinerije nafte Sisak", rekao je voditelj Ribočuvarske službe Željko Glavinić.

Iz sisačke Rafinerije potvrđeno je također kako im je puknuo cjevovod te je tijekom noći tvrtka Novaton sanirala oštećenje, a na Savi je za samo dva sata postavljena plutajuća brana, kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje vodotoka. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se