Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekipu Nove TV napao gradonačelnik Novalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Našu novinarku Kristinu Tešiju u obavljanju novinarskog zadatka pokušao je u srijedu spriječiti gradonačelnik Novalje Ivan Dabo dok se pripremala za uživo javljanje u večernje Vijesti Nove TV.

Kristina Tešija uživo je za Dnevnik Nove TV s plaže Zrće izvještavala o nestašici vode i zarazi zbog koje je više turista završilo u bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saznajte jeli pristala Prošnja na Jelačićevom trgu: Pronađena PRAVA Kristina! Slika nije dostupna Traži se nevjesta Bračna ponuda na Jelačićevom trgu: Kristina, reci da!

Za javljanje u Dnevnik novinarka nije uspjela dobiti i službenu izjavu gradskih vlasti, koje su se oglušile i na ponovni poziv urednika iz Zagreba.

Dok je pripremala javljanje za večernje Vijesti, novaljski gradonačelnik Ivan Dabo u pratnji četvorice muškaraca pristupio je Tešiji i verbalno ju napao pokušajući spriječiti njezino ponovno javljanje, te fizički nasrnuo na nju.

Kako bi zaštitio svoju kolegicu, snimatelj Nove TV se ispriječio pred Dabom i zaustavio daljnji incident.

Nova TV oštro osuđuje postupak novaljskog gradonačelnika kojim je ugrozio našu novinarku. Dodatno smo ogorčeni što jedan predstavnik javne vlasti nije upoznat s kulturom komuniciranja u medijima i smatra da na ovakav način može uvesti cenzuru i spriječiti da javnost sazna pravu sliku događaja na Pagu.

U potpunosti stojimo iza svoje novinarke koja je unatoč incidentu i šoku koji je ostavio na nju, svoj posao obavila do kraja, maksimalno profesionalno i prenijela našim gledateljima istinu kakvu je zatekla na mjestu događaja.

Nova TV i HND oštro su osudili svaki pokušaj ometanja novinarskih sloboda i kršenja prava javnosti da sazna sve što je od javnog interesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene