Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zadnji čas

Ekipa Provjerenog izbjegla eksploziju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog posjetila je hrvatsku elitnu postrojbu u Afganistanu uoči završetka njihove misije i povlačenja iz te zemlje.

Pred samo slijetanje u Kabul, ekipa Provjerenog izbjegla je eksploziju autobombe. Bombaš smoubojica raznio se tik uz američku vojnu bazu 'Phoenix', nedaleko od kampa u kojem su smješteni i hrvatski vojni policajci.

'Mi smo taman izlazili kada su nam javili da je sve 'crveno' i da je bila eksplozija. Naša ekipa prošla je tamo par minuta prije', rekla je nadnarednica Ruža Matić.

>> Udarila sjekirom u minu: U eksploziji poginulo 10 djevojčica

Zbog sve češćih bombaških napada rjeđe se patrolira ulicama. Samo ove godine u zemlju je ušlo više od 170 samoubojica. Ali vjeruje se da je ta brojka ipak puno veća. Skrivaju se u uniformama afganistanske narodne vojske. No, hrvatskim vojnicima to ne predstavlja veliki problem. 'Naši vojnici su svjesni opasnosti za svoj život, ali nema straha', rekla je stožerna narednica Lenka Buće iz Operativnog središta u Afganistanu.

Nakon gotovo 10 godina, hrvatski vojni policajci, svoju misiju u Kabulu završavaju. Ali posao obuke, ali vjerojatno i obavještajnih zadataka - ostavljaju vojsci na sjeveru zemlje. Hrvatski instruktori koji vode obuku u kampu 'Julien' vjeruju da će Afganistanci pokazati sve što su svih ovih godina naučili. 'U odnosu na 2006.godinu, kada sam prvi put bio ovdje, danas se stvarno može reći da će afganistanska vojska napredovati', rekao je Goran Apfenthaler.

S kakvim se još opasnim situacijama susreću naši policajci i vojnici pogledajte u prilogu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene