Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jači od mećave

Ekipa Nove TV ralicom se probila do najzabačenijih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša riječka ekipa s ralicom se probijala kroz dubok snijeg do nekih manjih mjesta u okolici Crnoga Luga u kojima ponegdje živi tek jedna osoba.

Duge zimske dane Branka iz sela Razloge krati predenjem vune. Tek nekoliko kilometara udaljena od prve trgovine, zimi joj je to dalek put. 'Treba jedno 25 minuta. Evo ja sam išla pred par dana u Delnice, trebalo mi je skoro sat vremena', kaže Branka Kukuljan.

Pročitajte i ovo Mećava u Rusiji Prometni kolaps VIDEO Nevjerojatni prizori iz Rusije: Jedna od najvećih snježnih mećava u posljednjem desetljeću zamela glavni grad Snijeg zatrpao Srbiju zatrpani snijegom VIDEO Kolaps u Srbiji! Snijeg okovao zemlju, ljude spašavali iz nanosa: Proglašeno i izvanredno stanje

Njezin stariji susjed s lopatom je u akciji cijeli dan. Snijeg nemilice pada, a valja očistiti oko kuće. 'Kaj će nam falit'? Kupili smo kaj nam treba i tako u toj ljepoti sad uživamo', kroz smijeh kaže Josip Tomac iz Razloga.

>> Zima se ne da: I danas se očekuje novih 20 centimetara snijega...

Oko kuća čiste sami, a cestu im svaki dan probija ralica. Vozač se već danima nije pošteno naspavao. 'Ima jedno četiri sela takva gdje recimo za dva stanovnika šest sati se vozi i čisti', kaže vozač ralice Zlatko Janeš.

U susjednom selu samo dvoje stanovnika. Kažu, ništa im ne nedostaje osim društva. 'Sad mi je muž umro i sad mi je nekako... Nekako sam osamljena', kaže Ivka Štimac iz Razloškog Okruga.

Nakon tri i pol sata i prijeđenih samo 18 kilometara s ralicom smo se vratili nazad u Crni Lug. Mi za Rijeku a ovaj vozač dalje, na teren. Prema prognozama, pred njim je još jedna besana noć. Treba očistiti ceste do svakoga sela, do svake kuće i tako do proljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene