450737
450737
450737
450737
450737

Upiti za ovaj proizvod hrvatske pameti već pljušte iz cijelog svijeta

  • , 20.09.2016., 13:16
  • Autor:
  • komentara

Liječnici, FER-ovci i bivši sportaši vrhunskom su sportu dodali znanja iz medicine i visokih tehnologija, i dobili jednu od najboljih sportskih aplikacija na svijetu - oni su naša Bolja Hrvatska.

 
 
 
 
Aplikacija za streličare (Video: Dnevnik Nove TV)
Aplikacija za streličare (Video: Dnevnik Nove TV)

Ekipa iz Zagreba, koju čine liječnici, FER-ovci i bivši sportaši, osmislila je aplikaciju koja pomaže profesionalnim streličarima u postizanju što boljih rezultata na natjecanjima.

Da bi mu gađanje bilo što preciznije, Domagoj osim luka i strijele koristi i ovaj poseban dodatak. Riječ je o aplikaciji koja snima dinamiku njegovih moždanih valova.

'Svaki put kad on ispuca strijelu i ovisno o njegovom rezultatu, pratimo moždane valove koje on ima da bude pripreman i da postigne najbolji skor', objasnio je neuroznanstvenik, Raphael Bene.

'On točno može vidjet prilikom pucnja koliko je pogodio i kakvi su mu bili valovi. Može detektirati loše stvari i dobre i onda naravno radit na tim dobrim stvarima ili raditi na smanjenju tih loših stvari', rekao je bivši sportaš i trener, Marin Mindoljević.

Aplikacija je rađena za vrhunske sportaše, a cilj je pojačati njihovu koncentraciju i smirenost.

'Ova aplikacija je vježba 21. stoljeća, dakle vježba mozga za 21. stoljeće, i definitivno će pomoći sportu. Isključuje svaku slučajnost i pomaže da se svaki detalj ispravi na pucanju', kazao je streličar Domagoj Budan.

Nakon treninga na otvorenom, streličari svoje rezultate mogu analizirati putem aplikacije na osobnom računalu. Također, mogu i virtualno gađati metu. Sve funkcionira kao i u stvarnosti. Aplikacija prati aktivnost vašeg mozga, a za dobar rezultat ključna je dobra koncentracija.

Na Olimpijadi u Riju aplikacija je odabrana u najboljih 50 sportskih aplikacija svijeta u konkurenciji njih 70 tisuća iz cijelog svijeta. Upiti za ovaj proizvod hrvatske pameti već pljušte iz cijelog svijeta.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se