Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EK UPOZORAVA

RH mora provesti ove dvije stvari da bi nastavila gospodarski rast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija je potvrdila da će Hrvatska uskoro i formalno izaći iz procedure prekomjernog deficita, ali da bi se takva situacija održala, potrebno je održati političku stabilnost i provesti reforme.

Hrvatska mora što prije provesti strukturne reforme kako bi se nastavili dobri gospodarski pokazatelji. Zaključak je to sa skupa održanog na veleučilištu VERN, na kojem su sudjelovali vodeći domaći ekonomski i geopolitički stručnjaci.

Pročitajte i ovo Važne odluke u Europskoj uniji Dugo se spominje Tjedan koji bi mogao odrediti budućnost Europe: Rusija i SAD razbacale su geopolitičke karte Na volontiranje u Hrvatsku stigla je mlada Makedonka Agnesa Stamenova Spojeni u solidarnosti Besplatan put, smještaj i volontiranje: Evo kako iz prve ruke izgleda život koji možete imati i vi

Predstavništvo Europske komisije upozorava da se Hrvatska mora držati preporuka koje uključuju fiskalnu konsolidaciju i smanjenje birokratskog aparata. Komisija je potvrdila da će Hrvatska uskoro i formalno izaći iz procedure prekomjernog deficita, ali da bi se takva situacija održala, potrebno je održati političku stabilnost i provesti reforme.

"I drugi su prošli kroz te teške stvari i na kraju su uspjeli, jer kažem, uspjeh nije samo da ispunite preporuku, nama je uspjeh da dođe do održivog rasta i da održivi rast bude baza gospodarstva i cijele države", rekao je Branko Baričević, predstavnik Europske komisije u RH.

Dubravko Radošević sa zagrebačkog Ekonomskog instituta poručio je: "Jasno da politička nestabilnost usporava reforme. Trebali bi se dogovarati i graditi, ne širiti rascjepe nego stvarati zajednički nazivnik, konsenzus, bar u onome što je nužno".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene