Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đurđa Adlešić raspustila osječki HSLS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đurđa Adlešić raspustila je osječki ogranak HSLS-a i postavila dr. Aleksandra Včeva za povjerenika stranke u Osijeku. Zlatko Benašić, pak, iako predložen, nije izabran za novog gradonačelnika Osijeka.

'Predsjedništvo HSLS-a je na svojoj sjednici održanoj 28. kolovoza 2007. donijelo odluku o pokušaju formiranja izvršne vlasti u Gradu Osijeku bez sudjelovanja HDSSB-a, a ako se u tome ne uspije predlažu se novi izbori. Predsjedništvo HSLS-a je o svojoj odluci izvijestilo IO Ogranka. Klub vijećnika HSLS-a je prihvatio prijedlog o izboru gradonačelnika iz redova HSLS-a a uz potporu vijećnika HDSSB-a, a što je u suprotnosti s odlukom Predsjedništva. Budući da je Klub vijećnika HSLS-a postupio suprotno odluci Predsjedništva, čime je prekršen članak 10. stavak 1. i 2., te članak 28. stavak 1. točke 1. i 14. Statuta HSLS-a, donosim Odluku kako je gore navedeno, stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica stranke Đurđa Adlešić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Političke turbulencije Osijek: HNS se odmetnuo od HDSSB-a i s oporbom smijenio Vrbošića Slika nije dostupna Optužuju ga za nepotizam Osijek: Oporba će uspjeti smijeniti HDSSB-ovog šefa Gradskog vijeća?

Adlešić je već ranije najavila da će biti smjena u osječkom HSLS-u, ukoliko ogranak odluči koalirati s HDSSB-om.

Raspuštanje znači da čelnici osječkog HSLS-a više nisu stranački dužnosnici, već obični članovi. No, brisanja članstva neće biti, osim ako pojedinci to ne zatraže.

Doznajemo također da većih posljedica po potpredsjednika stranke Zlatka Kramarića ne bi trebalo biti, osim što sigurno neće biti prvi na listi koalicije HSLS-HSS za predstojeće izbore, već će se na tom mjestu najvjerojatnije naći ime HSS-ovca Željka Peceka. 

Naime, Kramarić je na stranačkim izborima izabran, a ne imenovan za potpredsjednika stranke pa će na tom mjestu i ostati.

Također, Kramarić se na današnjoj sjednici nije priklonio ogranku te je, doznajemo, izabrao ne glasovati za izbor dosadašnjeg šefa osječkog HSLS-a, Zlatka Benašića, za gradonačelnika Osijeka.

Zlatko Benašić, koji je predložen za novog gradonačelnika Osijeka, nije prošao na glasovanju Gradskog vijeća.

Inače, iako je Kramarić često bio na 'tapeti' kritičara kao, navodno, najveći remetitelj stanja u osječkom HSLS-u, koji čine većinom članovi nekadašnjeg LS-a, doznajemo da je Kramarić zapravo uvijek bio u koordinaciji sa središnjicom stranke.

To mu je, naime, iznimno važno između ostalog i zato što se nada mjestu veleposlanika u Beogradu, što je navodno već gotova stvar, ukoliko će HSLS nakon izbora sudjelovati u formiranju vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene