Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na predsjedničke izbore u BiH

Đapić razmišlja o nastavku karijere u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić najavio je kako bi nakon političkog umirovljenja u Hrvatskoj ipak mogao nastaviti karijeru no ovaj put u susjednoj Bosni i Hercegovini i to kao kandidat za predsjedništvo BiH.

'Možda bih išao i na predsjedničke izbore, za člana predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda u BiH', kazao je Đapić u intervjuu koji je danas objavilo sarajevsko 'Oslobođenje'. Đapić podsjeća kako je i do sada bio angažiran u različitim kampanjama u BiH, posljednji put na lokalnim izborima kada je aktivno podupirao kandidate HSP 'Đapić - dr. Jurišić', no ističe kako nikada nije izravno testirao svoju popularnost među bosanskohercegovačkim Hrvatima pa bi to želio učiniti.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Anti-Đapić koalicija: Tomašić i Rajčić žele smjenu

Dodao je kako bi bio bolji hrvatski član predsjedništva BiH nego što je to Željko Komšić koji sada obnaša tu dužnost. Đapić je objasnio kako će u konačnici ipak sve ovisiti o sređivanju stanja u HSP-u što bi se trebalo dogoditi do kraja godine do kada treba riješiti hoće li on ili tko drugi nastaviti voditi stranku.

Spreman je odstupiti s čelnog mjesta u HSP-u

Potvrdio je kako je spreman odstupiti s čelnog mjesta u HSP-u 'ukoliko je to uvjet jedinstva stranke i dobrih rezultata na parlamentarnim izborima'. Odgovarajući na pitanje o 'bivšim političkim prijateljima' poput Branimira Glavaša, Đapić je kazao kako je možda pogriješio jer je stao iza Glavaša 2005.

'On je kao političar mene iskoristio u tim teškim vremenima', kazao je Đapić zaključujući kako se u tim zbivanjima on pokazao boljim čovjekom a Glavaš boljim političarem.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene