Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradska prepucavanja

Đapić: Osječka vlast po upute ide kod Glavaša u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) i bivši osječki gradonačelnik Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kao nova gradska vlast, koju vodi HDSSB, ne radi ništa drugo osim što poništava sve rezultate rada njegove gradske uprave.

Na konferenciji za novinare Đapić je kritizirao odluku nove vlasti o ukidanju besplatnoga javnog prijevoza za učenike, studente i umirovljenike, pri čemu je opovrgnuo da to grad ne može financijski izdržati. Opovrgnuo je i tvrdnje koje su se pojavile u nekim medijima da je on osobno odgovoran što je Gradsko prijevozno poduzeće (GPP) zbog takve odluke pretrpjelo velike gubitke, pri čemu je ustvrdio kako se za njegova mandata 'vodilo računa o svakoj kuni kojom se financirao komunalni standard građana'. Ocijenio je kako nova vlast ukidanjem odluke o besplatnom prijevozu pokazuje 'apsolutnu nesposobnost i potpunu socijalnu neosjetljivost za probleme građana', a optužio ju je i za čistke i davanje otkaza u gradskim poduzećima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bubalo ostaje zamjenik Glavaš ponovno izabran za predsjednika HDSSB-a Slika nije dostupna Gdje su izborne baze HDZ muče nemiri u vlastitim redovima

>> Branimir Glavaš pokreće biznis u BiH!

>> Grude Glavašu poklonile zemljište!

'Bavite se problemima grada, a ne Glavašem'

Svatko može davati otkaze, smanjivati plaće i mobingom ljude prisiljavati da odu s posla, rekao je Đapić, ističući kako za njegova mandata nijedan djelatnik gradske uprave i gradskih poduzeća nije dobio otkaz pa čak ni oni koji su bili visoki dužnosnici HDSSB-a. 'Grad Osijek ide u lošem pravcu, a nova gradska uprava mogla bi više pozornosti posvetiti problemima grada, provoditi svoje ili bar završiti neke naše projekte, a manje se, eventualno, baviti izgradnjom kuće Branimira Glavaša u Hercegovini, stvaranjem ekonomske podloge za otvaranje njegovog privatnog biznisa te odlascima u Hercegovinu, gdje dobivaju upute na koji način voditi grad', istaknuo je Đapić.

Uskoro konačna odluka o Đapićevoj poziciji u stranci

Na novinarsko pitanje tvrdi li da se Glavaševa kuća u BiH i njegovi poslovni pothvati financiraju novcem osječkih poreznih obveznika Đapić je odgovorio kako je Glavaš u medijima izjavio da nije pristojno pitati odakle mu novac te da nema smisla da on izražava sumnju u ono za što nema dokaza, ali drži kako nije nepristojno da mediji Glavaša pitaju da objasni porijeklo novca. Na pitanje jesu li točni napisi u nekim medijima da se više neće kandidirati za predsjednika HSP-a te je li to njegova konačna odluka Đapić nije konkretno odgovorio. Rekao je kako će na konvenciji stranke 5. rujna u Zagrebu 'iznijeti svoju konačnu odluku o svojoj poziciji u HSP-u i planovima za budućnost'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene