Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić optužio Sanadera za 'političko lešinarenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Anto Đapić prozvao je predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera za 'političko lešinarenje', najavljujući kako će na napade iz HDZ-a njegova stranka odgovoriti 'antikampanjom'.

Đapić je na konferenciji za novinare u Saboru odbacio Sanaderove tvrdnje kako je HSP u dubokoj krizi, ističući da je HSP velika stranka te da ničim nije značajno uzdrmana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader dolazi riješiti situaciju? Pet članova HSP-a ograđuju se od potpore Đapiću , HDZ će razmotriti stanje u koaliciji Slika nije dostupna 'HSP nije glasovao za Vladu zbog političkih i programskih razloga'

'Sanader je, ničim izazvan, jučer izjavio da HDZ ne stoji iza odlaska iz stranke dvojice istaknutih HSP-ovaca', rekao je Đapić naglašavajući kako odlazak dvojca ne znači krizu u stranci, koju, podsjeća, 'u posljednjih nekoliko godina nije napustio ni jedan važniji dužnosnik, za razliku od HDZ-a koji je napustilo pola predsjedništva i pola organizacije u Osječko-baranjskoj županiji'. 

Odbacio je i Sanaderovo tumačenje da je odlazak dvojca još jedan udar na HSP, nakon krize u Osijeku, ističući kako HDZ u tom gradu stoji najgore u posljednjih 17 godina, te da će izvanredni izbori, ako ih bude, pokazati da je HSP u Osijeku četiri puta jači od Sanaderove stranke.

Sanaderovu tvrdnju da su Rožić i Tadić iz stranke otišli zbog
nekonzistentnosti HSP-ove politike Đapić je nazvao 'vrhuncem cinizma'.

'To je kao da ateist drži misu za oltarom, to Ivo Sanader iz Banskih dvora govori Ivi Sanaderu sa splitske rive', kazao je Đapić, optuživši Sanadera da je 'prodao generale, doveo u pitanje dostojanstvo Domovinskog rata, a Koštunicu naziva osobnim prijateljem'. 

>> Đapić: Iznenađen sam ostavkama Rožića i Tadića

>> Ostavke u HSP-u: Tadić i Rožić napustili stranku

Na Sanaderovo 'glas za HSP zapravo je glas za SDP', Đapić uzvraća porukom konzervativnim biračima, 'tko je zadovoljan svojim socijalnim statusom i perspektivom, neka glasa za HDZ, a tko je nezadovoljan, jedini izbor ima u HSP-u'.

Najavljujući HSP-ovu protuofanzivu, Đapić je naglasio da HSP nije tako zamislio kampanju. 

'No, ovo što radi Sanader političko je lešinarenje i mi ćemo na to odgovoriti', dodao je.

Na novinarsko pitanje je li moguća suradnja s takvim Sanaderom i HDZ-om, odgovorio je kako je 'u ovom trenutku situacija takva da su bilo kakva razmišljanja o koaliciji s HDZ-om nemoguća'.

'Vidjet ćemo što će se dalje događati u kampanji', dodao je Đapić, odbacujući tvrdnje da je HSP s HDZ-om imao dogovor o poslijeizbornoj suradnji.

Kazao je i kako se hipotetski može dogoditi da se vlast ne može sastaviti bez HSP-a. 'U tom slučaju na nama bi bila velika odgovornost, ali bez svjetonazorskih dogovora mi na to nećemo pristati', rekao je Đapić.

HSP je predstavio i novog potpredsjednika stranke Danijela Srba te člana Predsjedništva Ivana Kirina, koji će na tim dužnostima zamijeniti Tadića i Rožića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene