Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio povratak u politiku

Đapić kandidat na izborima za Predsjedništvo BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je mogućnost ponovnog političkog aktiviranja, ali u Bosni i Hercegovini budući je HSP BiH ponudio da bude njihov kandidat za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

'Istina je da smo tijekom razgovora s predstavnicima HSP-a BiH naveli mogućnost moje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva. Naravno, ja bih volio kada bi sve hrvatske stranke u BiH uspjele postići dogovor o jednom kandidatu, ali čini mi se da je takva mogućnost sve neizvjesnija', rekao je Đapić u ponedjeljak za mostarski Dnevni list. Nedavno se tijekom susreta vodstava HSP-a iz Hrvatske i BiH u Slavonskom Brodu razgovaralo o tome da počasni predsjednik ove stranke bude kandidat za člana BiH Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Đapić: Neću se kandidirati za predsjednika HSP-a

Đapić vjeruje kako bi on bio 'odličan izbor' ističući da posjeduje dugu političku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo te je upućen u aktualna zbivanja u BiH. Bivši čelnik HSP-a Hrvatske posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo. Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je da ozbiljno razmišljaju o Đapićevoj kandidaturi budući ispunjava sve uvjete koje je postavilo četiri od šest hrvatskih stranaka potpisnica Kreševske deklaracije.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene