Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bon od 100 kuna

Đakovo: Počela isplata uskrsnica umirovljenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovačkim umirovljenicima danas je počela isplata uskrsnica. Za poklon-bon umirovljenicima Grad je iz proračuna osigurao oko 300 tisuća kuna.

Uskrsnice će ove godine dobiti oko 2.200 umirovljenika s mirovinom manjom od 1.500 kuna i 400 korisnika socijalne pomoći. Po svoj bon, vrijedan 100 kuna, došla je i umirovljenica s mjesečnim primanjima od 64 kune! To je i dokazala odreskom od posljednje mirovine, ali je htjela ostati anonimna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

'Vjerojatno se radi o poljoprivrednoj mirovini pa to nije dostatno ni za dva dana kruha i mlijeka, a kamoli za pristojan život dostojan čovjeka', rekao je Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova.

Uskrsnice će primiti oko dvije i pol tisuće đakovačkih umirovljenika i korisnika socijalne pomoći. Grad će stajati 300 tisuća kuna. Mnogi će novac potrošiti na osnovne potrebe i nešto za Uskrs. Više od milijun i 100 tisuća umirovljenika u Hrvatskoj, u prosjeku, prima dvije tisuće i 164 kune na mjesec. Devedeset i dvoje 'rekordera', na mjesec preživljava samo s 332 kune.

Na blagdanskom stolu mnogima će, stoga, biti više povrća, a manje šunke. Velikoj većini Hrvata, uskrsnice će ostati samo san. Tek svaki četvrti zaposlenik po blagdanske namirnice krenut će s uskrsnicom u lisnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene