Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slučaj Vinković'

Đakovački SDP: Suspenzija Vinkovića neće utjecati na nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik đakovačke Gradske organizacije SDP-a Josip Matkov izjavio je danas na konferenciji za novinare da događaji vezani uz odluku Predsjedništva SDP-a o suspenziji Zorana Vinkovića 'neće utjecati na jedinstvo i homogenost' te organizacije.

Predsjedništvo SDP-a prošlog je tjedna jednoglasno odlučilo suspendirati Zorana Vinkovića, saborskog zastupnika i gradonačelnika Đakova, sa svih stranačkih dužnosti te je Glavnom odboru te stranke predložilo da ga isključi iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži otvaranje rodilišta u Đakovu Bivši SDP-ovac Vinković prešao u HDSSB Slika nije dostupna Bon od 100 kuna Đakovo: Počela isplata uskrsnica umirovljenicima

Vinković je pak jučer izjavio kako njega nitko neće izbaciti iz SDP-a, da iz stranke odlazi sam te da 'planira osvojiti mandat na sljedećim parlamentarnim izborima i četvrti se put kandidirati za gradonačelnika Đakova'.

Matkov i još četvero vijećnika SDP-a u Gradskome vijeću, u kojemu zajedno s vijećnicima HNS-a i HDSSB-a čine većinu, nisu željeli komentirati Vinkovićeve izjave o izlasku iz SDP-a ni odluke stranačkih najviših tijela, a poručili su kako najnoviji događaji vezani uz njega 'neće rezultirati izlascima članstva iz gradskoga SDP-a i njegovim rasulom'.

Matkov je najavio da đakovačka Gradska organizacija SDP-a s gradonačelnikom Vinkovićem nastavlja suradnju na dosadašnjim načelima. 'Sve dok Vinković kao gradonačelnik, a predizbornu utrku za tu funkciju bazirao je na platformi SDP-a i bio kandidat liste SDP-a i partnera u gradu, bude radio na tim načelima, neće biti problema u našoj suradnji', rekao je Josip Matkov, koji je Vinkovića, koji je 16 godina bio predsjednik đakovačkih socijaldemokrata, na toj dužnosti naslijedio prošle godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene