Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navodno nestalo 500.000 maraka

Đakić o optužbama za ratno profiterstvo: To je protuuteg za 'anonimku' protiv Linića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić najavio je danas da će tužiti autore teksta objavljenog na portalu virovitica.net po kojemu su on i još nekoliko osoba anonimno kazneno prijavljeni za ratno profiterstvo, ocijenivši kako je ta anonimna prijava vjerojatno 'protuuteg za anonimku' protiv SDP-ovca Slavka Linića.

Virovitički portal objavio je da je grupa građana potpisana s 'Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije' anonimno prijavila Đakića i još troje članova tadašnjeg virovitičkog Kriznog štaba za navodnu pronevjeru 500.000 tadašnjih njemačkih maraka prikupljenih za obranu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Đakić je novinarima u Saboru izjavio da na tu 'anonimku' gleda s podsmjehom, te da nema nikakvog razloga za bojazan budući da tada nije bio ni na kakvoj funkciji u virovitičkoj općini niti je tamo uopće prebivao. 'Nemam nikavog razloga za strah. Tada nisam bio ni na kakvoj funkciji u općini Virovitica, niti sam skupljao novac, niti sam prebivao na području općine Virovitica', poručio je.

 

Naglasio je da je rođen i živio u Pitomači koja je tada pripadala općini Đurđevac, da bi nakon formiranja županija kao novonastala općina pripala Virovitičko-podravskoj županiji. 'Vjerojatno se netko zaigrao s mojim imenom, stavljajući me u kontekst tadašnjih ljudi koji su upravljali i vodili općinu Virovitica, da bi me kao današnjeg političkog čimbenika oklevetali vjerojatno u cilju političke diskreditacije u predstojećoj kampanji', kazao je Đakić.

'Nikakvog ja nisam imao utjecaja niti bilo kakvog upliva na tadašnje vrijeme u Virovitici', dodao je.

Upitan tko, po njegovu mišljenju, stoji iza anonimne prijave, Đakić je odgovorio kako je vjerojatno riječ o 'protuutegu Linićevoj anonimki, pa mene žele staviti u taj kontekst ili zavrtiti novu aferu'. Izvijestio je kako je angažirao odvjetnika, te da će preko nadležnih institucija, budući da je lažno prijavljivanje kazneno djelo, pokušati otkriti tko stoji iza anonimne prijave. 'Osobno ću tužiti onoga tko je to stavio na portal, a nije provjerio, niti me zvao, niti me pitao imam li s tim nekakave veze', poručio je Đakić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene