Obavijesti Video Pretražite Navigacija
35.000 članova

Đakić na 20. obljetnici HVIDRE: Branitelji su zaboravljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata obilježila je danas 20. obljetnicu osnutka, a na svečanosti je istaknuto kako udruga ima oko 35 tisuća članova u 21 županijskoj zajednici i 105 temeljnih ogranaka što HVIDR-u čini respektabilnom snagom.

Udruga se ne bavi politikom već skrbi o svojim članovima i populaciji hrvatskih branitelja, rekao je predsjednik HVIDR-e Josip Đakić te je izrazio uvjerenje kako su hrvatski branitelji zapostavljeni i zaboravljeni. Ocijenio je kako je sadašnji Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji dobar, te da ga možda u detaljima treba popraviti.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Dok traje rat u Ukrajini Putin obećao "konačno iskorijeniti" nacizam: “Prošlo je osam desetljeća otkako nije oslabila naša tuga..." Hrvatska zastava Anketa Dnevnik Nove TV Jesu li Hrvati dovoljno domoljubni? Pogledajte kako ste glasali

Đakić je zamjerio da se državni vrh koji je također bio pozvan na svečanost, nije odazvao proslavi već su samo ministarstva obrane i branitelja poslala svoje izaslanstva. Izrazio je nadu da će nadležna ministarstva prepoznati njihove aktivnosti i pratiti ih u programima.

'Vjerujemo da će branitelji i stradalnici Domovinskog rata biti ujedinjeni u nastojanju dograđivanja hrvatskog društva i domovine Hrvatske, ali i naših prava', naglasio je predsjednik HVIDR-e Đakić.

Skupu se obratila i počasna predsjednica HVIDR-e, Jadranka Kosor. Čestitavši 20. obljetnicu rekala je kako Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata obvezuje sve u Hrvatskoj, posebice političare, te da HVIDR-a ne pripada nikome, ni jednoj političkoj stranci već svim građanima Hrvatske.

Istaknula je da mnogi članovi HVIDR-e ovu obljetnicu obilježavaju i kao obljenticu svog ranjavanja i dugog puta oporavka. 'Želim da s jednakom upornošću kao što ste radili do sada, ukazujete na sve ono što se u našem društvu mora činiti u zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja', poručila je Kosor.

'Vjerujem da ćete kao članovi i članice HVIDR-e biti ustrajni ako bude pokušaja povlačenja hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid. Smatram i nadam se da dijelite to mišljenje da se tužba ne smije povući', dodala je Kosor.

Također je izrazila uvjerenje kako se neće dogoditi da Ustavni sud proglasi ništetnim Zakon o ništetnosti, koji je bio odgovor Republike Hrvatske na tužbe protiv hrvatskih branitelja, a koje su došle iz Republike Srbije. 'Mi moramo jednom tome reći dosta' naglasila je Kosor. Uvijek ste bili spremni braniti hrvatske nacionalne interese i sigurna sam da će biti tako i dalje, dodala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene