Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planuo u sekundi

Dvojica Zadrana spasila muškarca iz gorućeg automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su se vraćali prema Zadru, na cesti u blizini čvora Škabrnja – Tromilja dva Zadranina ugledala su strašan prizor: plamteći automobil i mladog vozača koji teško ozlijeđen i prikliješten zračnim jastukom zaziva u pomoć.

'Vozač je zazivao u pomoć. Obje noge su mu bile slomljene i prikliještene zračnim jastukom, a bio je i vezan sigurnosnim pojasom. Cura koja je bila s njim, 32-godišnja A.B., nekako je izišla i već je bila pokraj automobila sa slomljenom rukom. Ni sekunde nismo razmišljali, pa smo došli do gorućeg automobila i ranjenog vozača uhvatili pod ruke i iznijeli vani', ispričao je za zadarski.hr, Zadranin, koji je sa svojim prijateljem spasio život 31-godišnjem vozaču L.L. iz Bibinja, koji je zbog prevelike brzine oko 2.45 sletio s ceste i udario u šaht za oborinske vode. Nakon silovitog udara automobil je u sekundi planuo.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

'U prvom djeliću sekunde sam se doslovno smrznuo jer je prije mene u drugom automobilu prošla moja supruga i prestravljen sam gledao gori li možda automobil crvene boje. Kada sam shvatio da to nije njezin auto, odahnuo sam, pa smo prijatelj i ja krenuli izvlačiti čovjeka iz automobila.

U TRI NESREĆE 12 OZLIJEĐENIH S ceste sletio autobus, sudarili se kamion i automobil

Kroz glavu nam je prošla misao samo da do kraja života ne budemo morali nositi sliku čovjeka koji gori u automobilu', posvjedočio je Zadranin, istaknuvši kako ni on ni njegov prijatelj ne žele biti nikakvi heroji, nego smatraju da su samo napravili ono što bi učinio bilo tko drugi.

‘Bio je u groznom stanju’

'Htjeli smo samo ispričati ono što se uistinu dogodilo jer je u prvom izvještaju bilo dosta netočnih stvari, poput godina vozača. A također mi nismo napuštali mjesto nesreće do dolaska policije i bilo je još svjedoka', rekao je Zadranin, koji je dosad, jednako kao i njegov prijatelj koji je vatrogasac, već imao slično iskustvo.

Nakon što su ga izvukli i položili na tlo, a automobil je u sekundi progutala vatra, teško ranjeni vozač kojeg, kako su čuli, zovu Fox, izazvao im je novi šok rekavši da 'spase i ostalu dvojicu putnika iz automobila', te im zamjerio 'da mu stoje na nozi'. Na mjesto nesreće najprije je došao policijski 'presretač', a nakon toga Hitna pomoć i policija.

'Šokirali smo se kada smo vidjeli u kakvom je stanju. Zapravo je imao strašnu sreću, kao i drugi ljudi oko njega. Brine nas jedino što će biti jednog dana ako ne bude imao toliko sreće', zaključili su hrabri mladići koji su ozlijeđenog vozača uz pomoć još jedne djevojke unijeli u Hitnu pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene