Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obijesna vožnja'

Dvojica vozača osjetila primjenu novog, strožeg zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas podnijela prve kaznene prijave zbog obijesne vožnje, što je po novom zakonu kazneno djelo.

Dvojica nesavjesnih vozača u Puli i Osijeku prvi su osjetili primjenu novog, puno strožeg Zakona po kojem će se za teške prekršaje ići i u zatvor. Prometni stručnjaci kažu da je ovako rigorozan zakon trebalo donijeti i ranije. U policiji kažu da su prošle godine evidentirali čak 800 tisuća prometnih prekršaja i da će na udaru biti vozači koji ponove isti prekršaj.

>> Novi zakon u primjeni - Puljaninu prijete tri godine zatvora

'Dakle, mora postojati ta obijest i namjera da se počini kazneno djelo. Vozač mora počiniti neki od teških prometnih prekršaja, a to je koncentracija alkohola iznad 1,5 promila. To je vožnja u suprotnom smjeru, pretjecanje kolone na nepreglednom mjestu ili vožnja 50 kilometara više od dopuštene brzine', rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene