Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevrnuo se pri slijetanju u bazu

Pripadnik HV-a ozlijeđen u padu helikoptera u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 9 sati ujutro po hrvatskom vremenu helikopter afganistanske vojske prevrnuo se pri slijetanju u bazu. Letio je između Kabula i Jallabada pri čemu su ozlijeđena dva pripadnika mentorskog tima iz hrvatskog kontingenta u ISAF-u.

Ministar obrane Davor Božinović potvrdio je da se u Afganistanu srušio helikopter s dvojicom hrvatskih vojnika te je napomenuo da su lakše ozlijeđeni. 'Hrvatski vojnici su lakše ozlijeđeni. Oni su bili u misiji obuke afganistanskih oružanih helikopterskih snaga. Bili su u helikopteru kojim nisu upravljali pripadnici hrvatskih oružanih snaga', rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Tin Kovačić Bori se za život Napad na vojnika snimile kamere: "Radi se o brutalnom cipelarenju"

Obojica pripadnika OSRH-a, dočasnik i časnik, s još dvoje putnika iz helikoptera odmah su pregledani u američkoj vojnoj bolnici u bazi na istoku Afganistana, priopćio je MORH.

Kod dočasnika je ustanovljena lakša ozljeda noge, tj. ogrebotina na koljenu, a kod časnika nisu ustanovljene nikakve ozljede.

Obojica su nakon pregleda pušteni iz bolnice, a tijekom dana bit će prebačeni u matičnu bazu u Kabulu gdje će nastaviti s provedbom redovitih zadaća.

O uzrocima pada Ministarstvo obrane će izvijestiti nakon što dobiju informacije od ISAF-a. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene