Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojica članova riječkog poglavarstva podnose ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured Grada Rijeke priopćio je da su dvojica članova gradskoga poglavarstva izvijestila predsjednika poglavarstva, odnosno gradonačelnika Vojka Obersnela, da će podnijeti ostavke na svoje dosadašnje funkcije zbog sukoba interesa po odredbama izmjena i dopuna Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Ivica Plišić, član poglavarstva zadužen za urbanizam, i Darko Crnković, član poglavarstva za komunalni sustav, po ovim izmjenama i dopunama zakona postali su dužnosnici te su u sukobu interesa jer ne bi smjeli biti u suvlasništvu trgovačkih društava. Ivica Plišić je vlasnik tvrtke "Škrinjica" iz Zagreba, a Darko Crnković suvlasnik i član Uprave tvrtke "Rijekadizalo", izvijestili su iz Ureda Grada Rijeke.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Po ovome zakonu, dužnosnici ne smiju biti članovi uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava, osim onih u vlasništvu i od posebnog interesa za jedinicu lokalne samouprave, niti biti vlasnici ili suvlasnici trgovačkih društava.

Iz Ureda Grada tvrde kako do sada nisu poslovali s navedene dvije tvrtke, a da je problem sukoba interesa u Gradu Rijeci i do sada bio reguliran i to naputkom gradonačelnika.

U tom se naputku navodi da trgovačko društvo ili obrt, čiji su osnivači, suosnivači ili članovi uprave supružnici, roditelji ili djeca gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, pročelnika, ravnatelje direkcija, unutarnjih revizora, direktora trgovačkih društava, u kojima Grad Rijeka ima većinski udio u kapitalu, ravnatelja ustanova čiji je osnivač Grad Rijeka, ne mogu sudjelovati u nadmetanju za nabavu roba usluga ili radova ukoliko je naručitelj Grad ili ustanova čiji je osnivač Grad.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će prihvatiti ove ostavke i imenovati nove članove poglavarstva na njihova mjesta.

Plišić i Crnković svoje ostavke formalno moraju podnijeti na sljedećoj sjednici riječkog Gradskog vijeća koje treba odlučiti o prihvaćanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene