Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za 1000 radosti'

Dvjestotinjak božićnih drvaca za građane u nevolji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru akcije Hrvatskog Caritasa 'Za 1000 radosti' na Trgu bana Jelačića organizirana je humanitarna akcija prodaje božićnih drvaca.

Humanitarna akcija prodaje božićnih drvaca se organizira već osmu godinu, a sredstva prikupljena ovogodišnjom prodajom namijenjena su pomoći obiteljima koje su pogođene smrću nekih njenih članova. Akciju su kupnjom božićnog drvca podržali i predsjednica vlade Jadranka Kosor te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počela prodaja božićnih drvaca Slika nije dostupna Uključite se u Caritasovu božićnu akciju 'Za 1.000 radosti'

Kosor je tom prilikom podsjetila kako je Vlada i ove godine donijela odluku o dodjeli 250 tisuća kuna za tu akciju, izrazivši uvjerenje da će se, u ovo predbožićno vrijeme, postići krajnji cilj akcije - sjetiti se onih koji su u nevolji.

U ovako teškim vremenima puno je ljudi kojima treba ruka prijateljstva, ali i to da znaju kako nisu zaboravljeni, poručila je Kosor.

Hrvatske šume darovale drvca

Hrvatske su šume Hrvatskom Caritasu u ovogodišnjoj akciji darovale dvjestotinjak sadnica božićnih drvaca - srebrne i obične smreke, Pančićeve omorike i jele, a djelatnici Hrvatskih šuma na raspolaganju su kupcima za objašnjenja o tome kako drvca zbrinuti nakon blagdana.

>> Caritas poziva na sudjelovanje u projektu 'Socijalna košarica'

U sklopu prigodne prodaje božićnih drvaca, građani mogu kupiti i prigodne materijale te se na taj način priključiti akciji. Uz božićna drvca, Hrvatske su šume, u sklopu akcije, najugroženijim obiteljima darovale i 135 kubičnih metara drva za ogrijev. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene