Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalistička obrada u tijeku

Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Dvije nasilnice iz Splita noć su provele u policijskoj postaji, a zbog onoga što su napravile prijeti im visoka kazna.

Jučer tijekom dana društvenim mrežama proširila se snimka u kojoj dvije mlađe ženske osobe maltretiraju treću djevojku. Riječ je o dvije splitske učenice, jedna od njih je osmašica, dok je druga učenica prvog razreda srednje škole.

Dvije djevojke noć su provele u policijskoj postaji, a nad njima će biti nastavljena kriminalistička obrada. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija prijeti im kaznena prijava za nekoliko ozbiljnih kaznenih djela te je vrlo moguće da budu nakon policijske obrade i privedene na Općinsko državno odvjetništvo na daljnje ispitivanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna obljetnica Hrvatska je već 15 godina dio najmoćnijeg vojnog saveza, ali o njezinu članstvu odluku nisu donijeli hrvatski građani

U tijeku je obrada, a policija će napraviti razgovor sa žrtvom zlostavljanja i ostalim svjedocima. Nasilnim maloljetnicama provjeriti će se oduzeti mobiteli, a izgledno je da će ih se teretiti za povredu privatnosti. Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju do dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cjeloživotno obrazovanje Dio ih je diskriminiran zbog godina iako su predaniji i odgovorniji: ''I oni mogu briljirati''

Jedna od nasilnica djevojci koja kleči na tlu zadala je udarac nogom u leđa te bi ju se stoga moglo teretiti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Za nasilničko ponašanje dvjema maloljetnicama prijeti i kazna do tri godine zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene