Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje ozlijeđenih

Dva čarter plovila, motorna jahta i jedrilica sudarili se kod Žirja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva čarter plovila, motorna jahta i jedrilica sudarili su se u blizini otoka Žirja jučer rano poslijepodne. Dva člana posade jedrilice ozlijeđeni su.

Naciolanlna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su jučer u 13.55 sati dojavu sa motorne jahte 'Kardo', 12 metara, u vlasništvu hrvatske čarter tvrtke, kako su se u blizini otoka Žirje sudarili sa jedrilicom 'Marijana' 13 metara, također u vlasništvu hrvatskog čartera, te su na poziciju nesreće upućena plovila Lučke kapetanije Šibenik i plovilo Pomorske policije Šibenik.

>> Nasukao se policijski brod, ozlijeđena dva člana posade

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Sv. Roka Dvije osobe poginule u teškoj nesreći, autocesta zatvorena: "Posvuda su razbacani dijelovi automobila" Nesreća u Rijeci - 4 Rijeka zavijena u crno Novi detalji stravične nesreće u tunelu: "Dijelovi automobila bili su rasuti po tri trake, motor je izletio van"

U trenutku nesreće na jedrilici se nalazilo 5 članova posade, svi švicarski državljani od kojih su dvoje zadobili lakše tjelesne ozljede Na motornoj jahti također se nalazilo pet članova posade, hrvatskih državljana među kojima nema ozlijeđenih, dok je plovilo pretrpjelo znatna oštećenja trupa uz prodor mora, no nastavili su plovidbu do Biograda na moru gdje je plovilo izvučeno na kopno.

Posada jedrilice sa švicarskom posadom nakon obavljenog očevida na moru nastavila je plovidbu uz pratnju plovila LK Šibenik i Pomorske policije do Šibenika, gdje su po dolasku dovje ozlijeđenih članova posade zatražili liječnički pregled i pomoć.

Na mjestu sudara ova dva plovila nije primjećeno onečišćenje mora, a istražne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće su u tijeku, kao i postupak utvrđivanja oštećenja oba plovila.

Uz ovu pomorsku nesreću, MRCC Rijeka jučer je zaprimila niz prijava nezgoda na moru, tako je u 9.22 sati kapetanu Lučke ispostave Lopar prijavljeno potonuće barke u lučici San Marino. Barka je 'sjela' na dno, na dubinu od oko 2 metra prilikom čega je došlo do istjecanja manje količine goriva u more, te je po dojavi Lučka uprava Rijeka organizirala dostavu disperzanata i pstavljanje brana u lučicu, dok je lokalni 'pauk' bordicu izvukao na obalu. U 17.10 sati cijela onečišćena površina uspješno je sanirana.

U 10.10 sati sa obale iz Senja dojavljeno je kako vjetar nosi zračni jastuk za plivanje sa jednom osobom prema otočiću Zečevu. Upućen je poziv u Lučkoj kapetaniji Senj i Pomorskoj policiji, no nedugo potom javljeno je sa privatnoga glisera kako su u prolazu pokupili zračni jastuk za plivanje sa dvije osobe na njemu, srećom bez ozljeda.

U 13.43 sati Županijski centar 112 Split preusmjerava u MRCC Rijeka poziv sa plovil koje je ostalo u kvaru na južnoj strani otoka Visa, sa dva člana posade, i kvarom motora. Budući da su vremenske prilike u trenutku dojave bile povoljne za plovidbu, i posadi plovila u kvaru nije prijetla opasnost od nevremena, na poziciju dojave upućeno je plovilo 'EmergenSea' koje ih je u teglju dovezlo u luku Komiža.

U 16.09 sati Javna vatrogasna postrojba Rijeka javlja o požaru 10 metarskoga glisera na poziciji Supetarske Drage, koje je u trenutku izbijanja požara bilo na vezu. Požar je odmah po izbijanju ugašen priručnim vatrogasnim aparatima, a na mjesto nezgode upućena je ekipa DVD Rab koji su utvrdili da je požar izgorio motor i unutarnje strujne instalacije, o čemu je upućen izvještaj Lučkoj ispostavi Rab.

U 17 sati jedrilica 'Rosbad', dužine 12,80 metara, sa tri člana posade, talijanski državljani, prijavljuje na poziciji oko 6 nautičkih milja zapadno od Rovinja, pregrijavanje motora, te je na poziciju upućeno plovilo Pomorske policije Pazin, sa djelatnikom Lučke ispostave Rovinj koji odteglio jedrilicu u Rovinj. Onečišćenja niti ozljeđenih nije bilo, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene