Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duspari novi mandat

Duspari treći mandat u Slavonskom Brodu: Nema više prepucavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat Mirko Duspara je i treći put izabran za gradonačelnika Slavonskog Broda i na večerašnjoj proslavi pobjede ocijenio je da nema više mjesta za prepucavanja i treba misliti na interese svih građana.

"Zahvaljujući građanima pobijedio sam na ovim izborima, odrađen je jedan veliki posao, najbitnije je da grad ide dalje. Nema više mjesta za prepucavanja, 1. srpnja smo u Europskoj uniji, treba misliti na interese svih građana. Svi želimo dobro ovom gradu", rekao je Duspara praćen skandiranjem okupljenih na središnjem gradskom trgu u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

Veliki preokret u Osijeku: Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

Pozdravio je i protukandidata Dragana Jelića (HDZ) za kojeg je ocijenio da je "u ovim izborima postigao dobar rezultat".

"Snage ima i za treći mandat. Dosta toga smo odradili i projekata pripremili, sad je jedan finiš. Uvjeren sam da uz jednu dobru suradnju s ministarstvima dosta toga možemo postići", rekao je Mirko Duspara koji je bio nositelj liste koja je u slavonskobrodskom gradskom vijeću osvojila 10 od 25 mjesta.

Za realizaciju projekata trebat će mu stabilna većina, a razgovarat će, kaže sa svima. "Razgovarat ću sa svima ako je to u interesu grada, bilo tko da dovede grad u pat poziciju bit će odgovoran prema građanima koji to prepoznaju. Ali ne možemo stavljati osobni interes na prvo mjesto", istakao je Duspara.

"Čestitam Mirku Duspari, nadam se da će provesti projekte koje je predstavio u ovoj izbornoj kampanji i da će kvalitetno raditi na dobrobit svih građanki i građana Slavonskog Broda", rekao je protukandidat Jelić i dodao da je ponosan na ostvareni izborni rezultat.

"U tri mjeseca kampanje osvojio sam 45 posto glasova, što pokazuje koliko je građana za naše projekte i da ćemo u budućnosti surađivati na zajedničkim projektima na dobrobit Slavonskog Broda", rekao je Jelić.

Po neslužbenim podacima nakon obrađenih svih biračkih mjesta nezavisni kandidat Mirko Duspara je i treći put izabran za gradonačelnika Slavonskog Broda. U drugom krugu izbora Duspara je osvojio 53,26 posto glasova, a njegov protukandidat Dragan Jelić (HDZ) osvojio je 44,82 posto glasova.

U drugom krugu izbora biran je i gradonačelnik u Novoj Gradiški, nakon tri mandata ondje se vraća HDZ, Željko Bigović osvojio je 49,62 posto glasova, odnosno samo 55 glasova više nego SDP-ov kandidat Vinko Grgić. U prošlom mandatu na čelu Nove Gradiške bio je SDP-ov gradonačelnik Josip Vuković. U općini Gundinci je za samo 16 glasova pobijedio nezavisni kandidat Stjepan Užarević, porazivši tako SDP-ovog kandidata Zvonimira Kadića. (HINA)
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene