Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH je nezakonito umirovio

Država Dunji Gotovini mora isplatiti 700.000 kuna, evo što kaže general!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U MORH-u su potvrdili da su dužni, osim isplate odštete zbog nezakonitog umirovljenja, Dunji Zloić Gotovini prema presudi upravnog suda iz 2006. godine, kao djelatnoj vojnoj osobi ponuditi adekvatno radno mjesto sukladno stručnoj spremi i činu.

'Dunji Gotovini ponuđeno je da se vrati na posao, a o njoj ovisi hoće li to prihvatiti', potvrđeno je to danas u MORH-u, u kojem nisu željeli komentirati zašto ministarstvo nije postupilo po presudi upravnog suda iz 2006. godine.

Po toj presudi, supruga umirovljenoga generala Ante Gotovine, dobila je spor protiv Ministarstva obrane zbog nezakonitog umirovljenja i otpusta iz službe 2004. godine i osim što bi trebala biti vraćena na posao, trebala bi dobiti oko 700 tisuća kuna odštete, potvrdio je njezin odvjetnik Ivo Farčić.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

>> Dunja i Ante modno usklađeni na proslavi kineske Nove godine

Odbio je govoriti o detaljima presude kao i hoće li se Dunja Gotovina vratiti na posao, rekavši da 'nema mandat svoje stranke govoriti o osobnim stvarima'. Ni u MORH-u nisu željeli podrobnije komentirati taj predmet.

Ante Gotovina: To se tiče moje supruge i MORH-a, ne znam što je odlučila

Bez komentara je bio i general Ante Gotovina, koji je samo kratko rekao da se cijeli slučaj tiče njegove supruge i MORH-a te da on ne zna je li ona odlučila vraća li se na posao. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene