Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme sve ugodnije

Nakon toplinskih udara i velikih nevremena vrijeme nam opet sprema iznenađenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i toplo vrijeme se nastavlja, ali sudeći prema dugoročnim prognozama, vrućinama za ovo ljeto vrlo skoro dolazi kraj.

Baš kao i u utorak i u srijedu ujutro bit će većinom sunčano i ugodno. U kopnenom području uz 13 do 17, a na Jadranu uglavnom od 20 do 24 stupnja. Vjetar slab, na moru samo malo bure. Bura će tijekom dana stati, zapuhat će sjeverozapadnjak, a onda navečer uz obalu ponovno bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

U središnjoj Hrvatskoj danju će biti baš lijepo. Većinom sunčano i ne prevruće. Povremeno i uz umjerenu naoblaku, no zadržat će se suho. Najviša dnevna temperatura bit će između 29 i 32 stupnja.

UV indeks će sljedećih dana biti visok ili vrlo visok, sjevernije u zemlji od štetnih UV zraka malo će nas ipak štititi pokoji oblak. U Slavoniji dosta sunčano i vrlo toplo te pomalo vruće - većinom oko 30 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu u gorju, ujutro pretežno sunčano, no kasnije ipak nešto promjenjivije: uz lokalno jači razvoj oblaka, u Istri prije svega možda bude šansi i za pokoji pljusak ili barem grmljavinu.

Ujutro i opet krajem dana bura, na moru bura, dok će danju puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura će biti malo iznad 30, a u gorju vjerojatno malo ispod 30 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje većinom sunčano, južnije i potpuno vedro vrijeme. Uz dnevni razvoj oblaka, u zaleđu možda bude ponekog pljuska i grmljavine. Ujutro i navečer uz obalu bura, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, a na jugu i jugozapadnjak. Bit će vruće uz barem 30, ponegdje i 33 ili 34 stupnja.

Osvježite se u moru, temperatura mora je ugodna, uglavnom između 24 i 26 stupnjeva.

Tri dana kopno

I idućih nekoliko dana zadržat će se slično, pretežno ili djelomice sunčano te uglavnom i suho vrijeme. Promjena je izgledna u subotu, kako se sada čini, lokalno bi tada moglo biti pljuskova i grmljavine, nakon čega će i nešto osvježiti. Prije tog osvježenja, prema kraju tjedna ponovno će biti sve više vruće.

Tri dana more

I na Jadranu će dobrim dijelom prevladavati vedro. Jedino na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije danju umjeren razvoj oblaka, no i ondje će se u svakom slučaju zadržati suho. Noću burin, preko dana vjetar s mora: u subotu će pojačati i okrenuti na jugo. Hoće li biti kiše ili kakvog neverina, još ćemo vidjeti.

Prema dugoročnim prognozama AccuWeathera za Hrvatsku, vrućina koja će nas grijati sljedećih dana mogla bi biti posljednja ovog ljeta. Veća promjena vremena dolazi za vikend. Posljednji tjedan u kolovozu trebao bi donijeti stabilizaciju vremena, a isto je i s prvim tjednom u rujnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene