Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo kod nas

Duga Resa: Bolnica naplaćivala usluge mrtvima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispostavljanje računa HZZO-u za lažno liječenje već umrlih osoba samo je dio nepravilnosti koje se godinama sustavno provode u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa, čime je državni proračun oštećen za milijune kuna.

Utvrđeno je to u inspekciji koju je još prije tri godine proveo HZZO, no protiv bolnice i odgovornih predložena je jedino mjera pisane opomene i obveza da se isprave nepravilnosti, piše Jutarnji list. Iako su sa svime bili upoznati tadašnje Upravno vijeće HZZO-a, Upravno vijeće bolnice i županijske političke strukture, kaznena prijava nije podnesena. Dapače, ta je ustanova prikazivana kao jedna od najboljih bolnica s pozitivnim poslovanjem kojoj je već niz godina na čelu Herta Belobrajdić (HDZ).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za 80 mjesta 3600 kandidata Plaća više nije bitna: Opsada radnika u tekstilnoj industriji Slika nije dostupna U humanitarne svrhe Oldtimeri u Karlovac stigli čak i iz Tanzanije

'Moj otac Mika Jurinić u prvoj polovici 2007. ležao je mjesecima u bolnici. Bolovao je od raka. Umro je 18. lipnja. Bila sam prestravljena kad sam gotovo dva mjeseca poslije naišla na izlaznu fakturu upućenu HZZO-u s datumom od 5. kolovoza. Fakturirano je oko tisuću kuna za prijem mog oca u bolnicu i brojne preglede' rekla je za Jutarnji Božica Bandula, zaposlenica računovodstva te bolnice koja je odlučila progovoriti o nezakonitostima.

HZZO provodi redovite godišnje kontrole u bolnici Duga Resa. Posljednja je obavljena 3. i 4. lipnja 2009. Kontrolom su utvrđene manje nepravilnosti vezane za obračun plaća - kažu u HZZO-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene