445778
445778
445778
445778
445778

Besramno visoke cijene grobnih mjesta u Dubrovniku

  • , 07.08.2016., 07:24
  • Autor:
  • komentara

Cijene nekretnina u Dubrovniku iz godine u godinu rastu, kvadrat u gradu se plaća po zlato. A tako je izgleda i s grobnim mjestima. Oko 1.500 ljudi čeka svoje grobno mjesto, a neki su privatnici s cijenama doslovno otišli u nebo. Kao da prodaju stan...

 
 
 
 
Za grobno mjesto i 50 000 eura (Video: Dnevnik Nove TV)
Za grobno mjesto i 50 000 eura (Video: Dnevnik Nove TV)

50.000 eura za grobno mjesto - na dubrovačkom Boninovu. Vlasnici znaju, potražnja je davno već nadmašila ponudu.

'50 tisuća je jako puno, jer nečije kosti da budu posvećene eurima, dolarima... Nema smisla', smatra Dubrovčanka Mirjana.

Groblje Boninovo zanimljivo je i turistima.

'Malo je previsoka cijena, ali vjerujem da ulogu igra i lokacija, onda to ima smisla. Ja bih kupila takvo grobno mjesto. U New Yorku je slična situacija', kaže Amerikanka Laura. 

Na grobno mjesto čeka oko 1.500 ljudi. Cijene su, kažu iz Grada, relativne.

'S obzirom na to da ima veliki broj privatnih grobnica koji onda stavljaju svoje cijene na slobodno tržište. Od 30-40 tisuća eura su one za koje mi znamo', kaže dogradonačelnik Željko Raguž.

Takvim cijenama trebalo bi se stati na kraj gradnjom novog groblja u Župi Dubrovačkoj.

'Projekt je vrijedan 150 milijuna kuna, imamo 40 milijuna kuna od HBOR-a. Drugi dio će se rješavati samim grobnicama koje građani budu uplaćivali. Na taj način će se riješiti cijela financijska konstrukcija', pojasnio je Raguž.

Na brdu iznad mora, na 125.000 četvrnih metara trebalo bi u konačnici biti 3.500 grobnih mjesta. Groblje će se graditi u 5 faza. Najveći dio grobnica je tipa B s policama, jednostrana grobnica s policama. Prosječna cijena je oko 60.000 kuna.

Novo groblje bit će gotovo do 2020. godine, a do tada cijene vječnog počivališta bit će - besramno visoke.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se