Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje ih prikupljaju

Dubrovnik: Prikupljeno dovoljno potpisa za referendum o Srđu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za raspisivanje referenduma o projektu izgradnje golf parka na Srđu danas do 17 sati prikupljeno je 8200 potpisa, doznaje se u inicijativnom odboru za raspisivanje referenduma.

Prikupljanje potpisa počelo je 1. veljače, a bilo je potrebno prikupiti 20 posto, odnosno 8.000 potpisa birača, da bi se pristupilo referendumu.

Igor Miošić iz inicijativnog odbora za raspisivanje referenduma izjavio je da brzina kojom su prikupljeni potpisi ukazuje da su građani svjesni koja su im prava i obveze u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

>> ANIMACIJA Najveća investicija u Hrvatskoj koja čeka zeleno svjetlo!

Slijedi kampanja za referendum

Uslijedit će kampanja za referendum kako bi se što veći broj građana privoljelo da na njega izađe, kaže Miošić. Dodao je također i da će prikupljanje potpisa biti nastavljeno do 15. veljače. Ukoliko se prikupi dovoljno potpisa, oni se šalju u Ministarstvo uprave gdje će se svaki podatak detaljno provjeriti.

Za ili protiv

Na referendumu će se Dubrovčani izjasniti jesu li za ili su protiv urbanističkog plana kojim se omogućava izgradnja turističkih sadržaja na Srđu. Dio građana tvrdi kako bi projekt vrijedan 950 milijuna eura pokrenuo cijelo dubrovačko gospodarstvo, a dio smatra kako se iza svega krije apartmanizacija i prodaja nekretnina.  (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene