Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovačka gastro kvaliteta

Dubrovnik preporučuje svoje najbolje restorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veću zaradu, ali i jamstvo dobre usluge u Dubrovniku žele postići ocjenjivanjem restorana oznakom Dubrovačke gastro kvalitete. Gosti koji odluče nešto pojesti mogu tako računati i na preporuku Grada.

Iako restoran vodi punih 57 godina, Ivo Rudenjak je tek ovog tjedna dobio prvu oznaku kvalitete, Dubrovačke gastro kvalitete. 'Ja sam presretan da smo došli do ovakve kartice. Sad, nije dobro da ovo svako može dobiti, treba napraviti razliku', kaže Ivo Rudenjak.

Pročitajte i ovo Masovni turizam - 3 Prednjači u Europi Turizam na Jadranu ima veliki problem: "Previše je, previše" Dubrovnik - 3 Pregovori s ugostiteljima Dubrovnik očekuje veći broj turista van sezone, no postoji i problem: Gradonačelnik tvrdi da ima rješenje

A razlika i postoji. Od prijavljenih 30 ugostitelja, njih 6 nije zadovoljilo tražene uvjete. Među njima je i Davor koji je odmah krenuo u popravljanje nedostataka. 'Konkretno ispravili smo jedno 10-tak sitnica, koje je komisija ustanovila da treba popraviti', pojašnjava Davor Mustahinić, vlasnik restorana.

Odmah nakon ispravaka, ponovno je stigla komisija. Greške su ispravljene, a Davor restoran od sada Dubrovnik preporučuje. Ispitivanje kvalitete dubrovačkih restorana trajalo je 5 mjeseci, a provjeravalo se gotovo sve: od jelovnika, ponude piće do uređenja prostora.

'Stručne komisije su sastavljene od stručnjaka gastro struke i posluživanja. Uz dva člana stručnih komisija je bio po jedan član anonimni, iz redova različitih struka naših građana', kaže Nikola Kalafatović iz Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt Dubrovačke gastro kvalitete prvi je takav u Hrvatskoj, te bi gostima samo ime Dubrovnika trebalo biti jamstvo kvalitete. 'Sama riječ govori da je to jamstvo kvalitete ugostiteljskih objekata, da gost uistinu dobije onu uslugu koju plati', pojasnio je Milan Perić, gradski pročelnik za poduzetništvo i turizam.

'Gost jedan kad dođe i kad vidi naljepnicu da grad preporučuje Dubrovnik, to je jedan veliki plus', misli vlasnik restorana Ivo Rudenjak.  A taj plus, prema zamisli gradskih čelnika, trebao bi se proširiti i na druge uslužne djelatnosti, poput, primjerice suvenirnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene