Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik posao

Dubrovnik: Počelo prikupljanje potpisa za referendum o golf parku na Srđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već prvog dana svoj potpis stavile su stotine Dubrovčana. Ipak, pred popisivačima je velik posao, za 15 dana moraju prikupiti 8 tisuća potpisa.

Svaki podatak je bitan, bez matičnog broja nije se mogao dati glas za referendum. Ipak, poneki dokument, i potpis je tu. 'Zaista, pozivamo sve ljude da daju svoj potpis, za raspisivanje referenduma, mi sad tek prikupljamo potpise kojima ćemo zatražiti raspisivanje referenduma', kazao je Ivan Viđen iz organizacijskog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali otvoreno pismo 'Srđ je naš' optužio Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu Slika nije dostupna Potrebno nešto više od 8.000 U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu

A prikupljanje potpisa za referendum nisu propustili ni predstavnici nevladinih udruga. 'Ako ona bude uspješna u Dubrovniku, ona će biti inspiracija svim drugim zajednicama gdje se plasiraju slični veliki projekti', kazala je Nives Miošić Lisjak iz GONG-a.

>>
Golf igralište na Srđu ide na referendum?

Ukoliko se prikupi dovoljno potpisa, oni se šalju u ministarstvo uprave, koje će svaki podatak detaljno provjeriti. Građanske udruge nadaju se referendumu prije lokalnih izbora. 'U suradnji s resornim ministarstvom, donijeti odluku je li referendumsko pitanje u skladu sa zakonom, je li je u nadležnosti gradskog vijeća i kad se dobije to mišljenje, gradsko vijeće je dužno raspisati referendum', kazao je ministar Bauk.

Mještani Bosanke su zabrinuti. 'Ako to sve propadne, možemo siv na led, ovako hraniti koze i ovce po brdu', kazao je Luko Paskojević. Pred građanskim udrugama je velik posao, za 15 dana trebaju prikupiti 8 tisuća potpisa Dubrovčana. Uspiju li, slijedi referendum.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene