Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavni znanstvenik

Dubrovnik obilježava 300 godina od rođenja Ruđera Boškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je počelo obilježavanje tristote obljetnice rođenja Ruđera Boškovića, jednog od najvećih hrvatskih znanstvenika.

Nakon sinoćnjeg razgledavanja zvijezda, teleskopi su postavljeni na Stradunu te su svi zainteresirani mogli promatrati sunce. Osim razgledavanja neba u Dubrovniku su organizirana i predavanja, kako bi se mladi što više upoznali s radom slavnog znanstvenika.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Desetak metara od Straduna prije 300 godina rođen je jedan od najvećih hrvatskih znanstevnika, Ruđer Bošković koji je svojim radovima zadivio je cijeli svijet. Kako bi što više mladima približili rad slavnog znanstvenika, profesori s istoimenog Instituta srednjošklocima su održali kratko predavanje.

'Bošković je dao doprinos s hrvatskog tla, s hrvatskim obrazovanjem svjetskoj znanosti', kazao je Slobodan Bosanac s instituta Ruđer Bošković.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene