Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović na summitu

'Dubrovnik je danas središte'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dubrovnik je danas središte političkog života, turizma, središte kulture, znanosti i obrazovanja - nazočio sam Croatia Summitu, jednom značajnom političkom događaju koji je vrlo važan za Hrvatsku, a isto tako je vrlo važno da se Hrvatska ponovno afirmirala kao važna zemlja u regiji', izjavio je Republike Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović jutros je u zgradi Rektorata dubrovačkoga Sveučilišta razgovarao s predstavnicima visokoškolskih institucija koje djeluju u Dubrovniku. 'Važno je da se u Dubrovniku razvija visoko obrazovanje i da dolazi do decentralizacije visokog obrazovanja u Hrvatskoj. I vidio sam da se po visokim kriterijima u Dubrovniku gradi mreža sveučilišta', istaknuo je. Izvijestio je i kako je tijekom susreta bilo riječi i o sustavu visokog obrazovanja i primjeni Bolonjskog procesa.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Berlusconi otkazao dolazak na Croatia Summit

U palači Sponza predsjednik Josipović uručio je odlikovanja 'Red kneza Branimira s oglicom' lordu Alexanderu Dundeeu, članu Doma lordova i počasnom konzulu Hrvatske u Edinburgu, te lordu Julianu Grenfellu, također članu Doma lordova, tajniku svestranačke skupine za Hrvatsku u britanskom Parlamentu Nakon toga predsjednik Josipović razgovarao je i s predstavnicima Udruge logoraša Morinje, o njihovom aktualnom trenutku. Večeras će, zajedno sa slovenskimi predsjednikom Danilom Tuerkom, predsjednik Republike Josipović biti nazočan na svečanosti otvorenja 61. Dubrovačkih ljetnih igara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene