Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dozvole županije

Dubrovnik: Hotel ogradio pristup plaži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sezone kupanja, Dubrovčani muku muče s pristupom jednoj od najljepših plaža u Gradu. Desetljećima su neometano odlazili na plažu kod hotela Libertas, a onda je hotel odlučio ograditi pristup. Naravno bez dozvola. Podignuli su zid, no hoće li ga i srušiti?

Na plažu ispred hotela Libertas Rixos više se ne može doći iz susjedne ulice, jer je podignut zid. I to bez koncesije. 'Odgovorno tvrdim od strane Županije da Hotel Libertas nema nikakvu odobrenu koncesiju', rekao je Marko Krstić, županijski pročelnik za turizam, more i poduzetništvo. Na ulazu su prošle godine stala metalna vrata koja su nezadovoljni kupači skinuli i bacili u more. Ipak, vodstvo hotela našlo je rješenje i za to. Ove godine s unutrašnje strane podignuli su zid visok više od dva metra.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Iz hotela se brane da su morali ograditi prostor oko stanice za otpadne vode okolnih naselja. Kupačima preporučuju na plažu idite kroz hotel. 'Možda će sada morati prošetati par koraka više, ali zato je glavni ulaz otvoren', rekla je Nea Krstanović iz hotela Libertas Rixos. Ipak, postoji i drugi problem. Hotel je podigao zid unutar šest metara od mora, što je zaštićeno pomorsko dobro. Ni zato nemaju koncesiju.

'U tom spornom dijelu, na toj maloj plaži ionako se nitko nije dolazio na plažu, jer moraš ući u more da bi izašao vani', dodaje Krstanović. Kupačima je ostavljen izbor: na plažu kroz hotel ili plivajući. Na potezu je inspekcija lučke uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene