Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Dubrovnik: Dvojica lokalnih dužosnika oštetila proračun za 225.250 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv dvojice lokalnih dužnosnika, koje se sumnjiči za korištenje proračunskih sredstava za promidžbu političke stranke, biti će pokrenut kazneni postupak.

Dvojica dužnosnika lokalne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji osumnjičeni su i kazneno prijavljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pomaganja pri istoj. Iz policije nisu otkrili o kojim se točno dužnosnicima radi.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

USKOK tereti Lovrić Merzel da je primila 100 tisuća eura od tajkuna Željka Žužića

Nakon kriminalističkog istraživanja 56-godišnjaka se sumnjiči da je, u svojstvu odgovorne osobe jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u razdoblju od rujna 2009. do prosinca 2012. godine, u više navrata, iz proračunskih sredstava lokalne jedinice podmirivao troškove organiziranih izleta građana u svrhu promidžbe političke stranke čiji je bio predstavnik.

Također je utvrđeno kako mu je u tome pomagao 61-godišnjak koji je, kao uposlenik iste lokalne jedinice, u svojstvu odgovorne osobe, ovjeravao naloge za plaćanje spomenutih izleta. Na ovaj način proračun lokalne jedinice oštećen je za iznos od 225.250 kuna.

Protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene