Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Dubrovčani pomažu mladiću da ode na rehabilitaciju u Švicarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štiklom i perajama za Pava, naziv je humanitarne akcije koja će se održati u subotu, 11. siječnja na Stradunu za Pava Hađiju.

Akcija koju organizira Ana Vukas u suradnji s Gradom Dubrovnikom osmišljena je na način da će se održavati u tri kategorije - trka žena u štiklama, muškaraca u perajama i djeca, a start utrke će biti ispred Katedrale u 11.00 sati, piše Dubrovački vjesnik.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

Svi koji žele sudjelovati moći će se prijaviti 11. siječnja od 10.00 – 11.00 sati. Pobjednici će dobiti poklon paket i diplomu za sudjelovanje u akciji. Sudionike će zabavljati DJ.

'Molimo Vas da se odazovete u što većem broju, bilo kao sudionici utrke ili navijači, a sve kako bi teško stradalom Pavu svi skupa omogućili što hitniji odlazak na rehabilitaciju u Švicarsku. Svoje priloge za Pava ćete moći staviti u za to predviđene kutije na samom startu utrke ispred Katedrale, a samo sudjelovanje u akciji 'Štiklom i perajama za Pava' je besplatno', pozvala je Ana Vukas.

VK Jug Croatia osiguranje se priključuje humanitarnoj akciji 'Svi za Pava' koju su na Facebooku pokrenuli prijatelji teško stradalog Pava Hađije. Naime, prihod od ulaznica s utakmice 3. kola LEN Lige prvaka između Juga i Galatasaraya koja se igra u srijedu, 14. siječnja bit će uplaćen na račun na kojem se prikupljaju sredstva koja su prijeko potrebna za liječenje našeg sugrađanina Pava Hađije, koji je šurjak (brat od supruge) našeg igrača Pava Markovića koji je uputio poziv svim ljudima dobre volje:

'Pozivam sve navijače Juga i sve dobre ljude u Gradu da dođu na utakmicu u srijedu protiv Galatasaraya i na taj način pomognu u ovom teškom trenutku. Sredstva su potrebna za hitno liječenje u inozemstvu', riječi su Pava Markovića.

Pretplatničke iskaznice vrijede i za ovu utakmicu, ali VK Jug CO će osigurati i prikupljanje dodatnih novčanih sredstava. Naime, u klupskom kafiću bit će postavljena kutija u kojoj će se prikupljati donacije koje će, zajedno s prihodom od ulaznica, biti uplaćene na račun.

Pavo Hađija (24) iz Dubrovnika na Badnjak vraćajući se kući svojim najbližima u Mokošicu, da u krugu obitelji bude s njima i svojim prijateljima nastradao je u teškoj prometnoj nesreći. Našavši se u nesretnim okolnostima sudbine u smrtnoj opasnosti hitno je prebačen vladinim zrakoplovom u Zagreb na Kliniku za traumatologiju. Teško mu je nagnječena leđna moždina u području petog vratnog kralješka uz frakture prvog, drugog i četvrtog vratnog kralješka. Trenutno stanje mu je stabilno i počeo je samostalno disati, te je prebačen s intenzivne njege na odjel kirurgije.

'Pavo je potpuno oduzet, samostalno diše i govori, ali paralizirane su mu obje noge, trup te obje šake. Sredinom siječnja, ako stanje ostane nepromijenjeno planira se da krene sa rehabilitacijom. Sredstva za nastavak oporavka koji nam kažu da bi bilo najbolje provesti van Hrvatske nemamo, stoga molimo pomoć', rekla je za Portal Oko sestra ozlijeđenog mladića Katarina Hađija Marković.

Svaka donacija može pridonijeti IBAN: HR0424070003102624715 vlasnik računa Pavo Hađija, OTP banka Hrvatska d.d.
Uplate iz inozemstva: OTP banka Hrvatska d.d.; Domovinskog rata 3; 23000 Zadar, Hrvatska
SWIFT code: OTPVHR2X; IBAN: HR0424070003102624715 - vlasnik računa: Pavo Hađija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene