Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupi razgovori

Dubrovčani masovno na roamingu: Okrivili BiH za namjerno prebacivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemljopisni položaj kriv je za probleme stanovnika dubrovačke Mokošice i Župe dubrovačke. Oni već godinama muku muče s mobilnim operaterima susjedne Bosne i Hercegovine.

Naime, zbog odašiljača, koji su tik do granice, mobilni uređaji često hvataju signal BIH operatera, te Dubrovčani, ako ne paze, troše impulse iz roaminga, iako se nalaze u svojoj kući.
Udruga za zaštitu korisnika mobilnih uređaja operatere je prijavila nadležnim tijelima u Hrvatskoj i BIH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Slika nije dostupna Problemi na granici Hrvatska udruga prijavila BiH mobilne operatore

Prije nego što se javi na mobitel, Jadranka Šimunović iz Mokošice dobro provjeri ime operatera. 'Kada sam par puta ovdje u Mokošici telefonirala, ne znajući da mi je već bio na BH mreži iscurilo mi je duplo više impulsa', tvrdi. To znači i dvostruko više novca, a u klopku stranog signala najčešće ulete stariji ljudi.

>> Hrvatska udruga prijavila BiH mobilne operatore

'U konkretnom slučaju, radi se o mobilnim operatorima BIH koji su na samu granicu postavili svoje odašiljače i okrenuli ih tako da pokrivaju samo i isključivo područje RH', kazao je Đuro Lubura iz Udruge Telekom. Zbog toga je udruga Telekom, koja se bavi pravima korisnika telekomunikacija, operatere prijavila hrvatskim i BIH ministarstvima i agencijama zaduženim za komunikacije.
Dubrovčani su već sami naučili kako se zaštiti od stranih impulsa i velikih računa, prebace na ručno biranje mreže.

Miješanje signala problem je gotovo svih pograničnih područja, ali ovo je prvi slučaj u kojemu su neki operateri optuženi za namjerno pokrivanje strane države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene