Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kad?

Dubrovčani će i 2017. godinu završiti strepeći za pitku vodu nakon svake kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku, sa svakom obilnijom kišom, voda nije za piće. To je trebao riješiti pročistač na rijeci Ombli. No kiše padaju, a od pročistača - ništa.

Dubrovčani će i 2017. godinu završiti sa zamućenom vodom čim padne prva veća kiša. Od pročistača još ništa.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Strojevi na gradilištu u Komolcu miruju već dva tjedna i ne zna se kada će nastaviti s radovima. Radovi na pročistaču, vrijednom gotovo 57 milijuna kuna, trebali su biti gotovi do 1. srpnja, no došlo je do nesuglasica između izvođača i podizvođača

''Ono što je tvrtka Skladgradnja ugovorila s tvrtkom Suez je samo jedan okvirni iznos bez jasnih količina, bez istaknutih troškovnika i nažalost dogodili su se problemi'', ističe Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Grad pregovora s izvođačima i pokušat će doći do dogovora, ako ne dođu, dolazi do raskida ugovora. Za probleme optužuju bivšu vlast.

''Jasno je da je bivša uprava Vodovoda zajedno s bivšom gradskom upravom pokrenula projekt koji nije imao ishodovanu građevinsku dozvolu niti kompletnu dokumentaciju'', dodaje gradonačelnik.

Bivši direktor Vodovoda i HNS-ov kandidat za gradonačelnika na posljednjim izborima - odbacuje optužbe.

''Mi nismo mogli ništa isplatiti izvođaču dok nismo imali građevinsku dozvolu, dakle eto ne stoji. Neće netko raditi nešto a da mu se za to ne plati. Službeni radovi su počeli kada smo dobili građevinsku dozvolu, negdje krajem prosinca prošle godine, početkom siječnja'', brani se bivši direktor vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović.

Ipak, na licu mjesta stoji da su radovi započeli 3. veljače 2017. godine. Nova gradska uprava sve nepravilnosti s projektom prijavit će nadležnim institucijama. Voda oko pročistača bit će mutna još neko vrijeme.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene