Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovački akvarij

Mamac za turiste: Glavne atrakcije u Dubrovniku nisu samo zidine i Stradun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruće ljetne dane dubrovački gosti rado provode u razgledavanju akvarija. Idealna temperatura i više od 50 biljnih i životinjskih vrsta iz Jadranskog mora mamac su za brojne posjetitelje akvarija koji datira još iz 50- ih godina prošlog stoljeća.

Hobotnice, murine, hlapovi, orade - sve su to stanovnici dubrovačkog akvarija. 31 bazen u ovom akvariju krije sve tajne i raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta Jadranskog mora. A najstarija stanovnica je jedna kornjača.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Gužve u Dubrovniku - 5 navala turista Kako do rješenja problema koji muči jednu od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija: Gužve u povijesnoj jezgri prate se i - aplikacijama

Zaštićena UNESCO-va tvrđava Sv. Ivan dom je dubrovačkom morskom svijetu gdje se posjetitelji mogu upoznati s više od 50 morskih vrsta.

Nekima je ovaj akvarij ljepši i od onih svjetski poznatih. 'U Chicagu je veliki akvarij s ribama iz cijelog svijeta. Ali ovaj mi se sviđa jer mogu upoznati lokalne ribe', kaže turist iz Chicaga.

>> Hrvatska atrakcija na popisu NAJBOLJIH na svijetu!

A osim lokalnih, dubrovački akvarij dom je i jednoj pridošlici - raku iz američkih voda. 'Ne zna se kad se nastanio u Jadranu, pretpostavlja se negdje 20-ih, 30-ih godina. Između dva rata', kaže dr. Nikša Glavić iz dubrovačkog akvarija.

Dubrovački akvarij poseban je jer je i dio Instituta za more i priobalje pa se u ovim prostorima nalazi i laboratoriji za znanstveni i eksperimentalni rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene